Last news in Fakti

20 Ноември, 2011 14:16 2 742 0

Предприемачите печелят от наводненията

  • инвестиции-
  • наводнения-
  • жилища-
  • цена-
  • тайланд

Големите наводнения в Тайланд унищожиха хиляди декари земеделска земя. В резултат цената на този недвижим актив значително спадна през последните седмици. Редица предприемачи решиха да се възползват от по-ниските цени.

Анализаторите от Colliers International Thailand прогнозират, че наводненията ще доведат до поевтиняване и на другите видове недвижими имоти, а купувачите ще станат по-внимателни. От там предсказват нормализиране на пазара най-рано след шест месеца. Единствено при жилищата, разположени в централните части на града и такива в близост до добра инфраструктура, може да се очаква ръст на цените.

Изискванията на купувачите по отношение безопасността на сградите от наводнения ще се увеличават, така че инвеститорите ще трябва да вложат допълнителни средства за укрепване на новите постройки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА