Last news in Fakti

13 Февруари, 2013 21:37 3 922 1

Реконструкция за милиони на летище Хийтроу

  • реконструкция-
  • летище-
  • инвестиция-
  • лондон-
  • великобритания-
  • хийтроу

Плановете за реконструкция на едно от най-големите летища в света – лондонското „Хийтроу”, предвиждат в периода 2014-2019 г. да бъдат извършени ремонтни дейности на стойност 3 млрд. паунда. Още следващата година трябва да бъде открит обновеният втори терминал на аеропорта.

Модернизирането на летището започна още през 2003 г., като от тогава до сега са инвестирани 11 млрд. паунда. След като напълно завърши обновяването, служителите на „Хийтроу” ще могат по-бързо да регистрира пътниците и да обработва техния багаж.

„През 2018-2019 г. общият пътникопоток трябва да бъде увеличен на 72.6 млн. души годишно. За сравнение в момента той е малко под 70 млн. души”, обясни Колин Матюс, управител на летището. Сбъдването на прогнозите обаче са под съмнение, тъй като предишните предположения за ръст на броя пътници не се оправда. „Хийтроу” е принудено непрекъснато да се бори с нарастващата конкуренция на другите големи европейски летища и трябва непрекъснато да подобряваме услугите както за авиокомпаниите, така и за пътниците”, обяснява Матюс.

Цената по ремонта обаче ще бъде платена от пътниците, тъй като от летището предвиждат да повишат цената на наземното обслужване. Това ще оскъпи билетите с 27.3 паунда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BG PURKO

    0 0 Отговор
    от това ще спечелят,ниско тарифните компании