21 Август, 2013 19:34 1 365 0

Внезапна буря уби 21 строители в Китай

  • буря-
  • наводнения

В понеделник 105 души загинаха след като наводнения и тайфун удариха североизточните части на страната

Внезапна буря уби 21 строители в Китай - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко 21 строители са загинали при разразила се внезапна поройна буря в провинцията Цинхайн (североизточен Китай, на 250 км от Пекин), предаде Би Би Си. Строителния обект, на който са работили загиналите, се намира на планинско възвишение.

Проливните наводнения са често срещано и опасно явление, както за местното население, така и за туристите, които посещават района, за да се порадват на планинския пейзаж.

В понеделник поне 105 души загинаха, а още 115 се намират в неизвестност след като наводнения и тайфун удариха различни части на североизточен и южен Китай. Премиерът Ли Къцян вече призова за предприемане на спешни мерки за спасяването на пострадалите от природните бедствия в североизточните части на страната.

Агенция Синхуа описва бедствията като най-лошите наводнения връхлетявали страната през последните десетилетия.

Експерти алармират, че в четвъртък се очаква поредна буря да връхлети Китай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА