Last news in Fakti

12 Май, 2015 12:57 9 109 4

Златомир Иванов и групата му за наркотици дадени на съд

  • златомир иванов-
  • групата-
  • наркотици-
  • съд

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу десетима участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, ръководена от Златомир Иванов.

На Златомир Иванов са повдигнати две обвинения - като ръководител на организирана престъпна група и за противозаконно присвояване на чужда движима вещ в особено големи размери – лек автомобил „Mercedes Е500“ на стойност 27 900 лв.  На петима от престъпната структура – Ивайло Борисов, Златко Гочев, Стефан Грозданов, Петър Цветанов и Тодор Цветанов са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група. Кристиян Лалев, Тихомир Стоянов, Галин Лазаров и Добромир Добрев са обвинени освен за участие в групата, и за притежание и разпространение на наркотици. На Добрев е повдигнато обвинение и за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие.

Според събраните доказателства групата е действала от октомври 2011 г. на територията на Южното Черноморие, София и Казанлък. Имала е висока степен на организираност и точно определени функции на всеки от участниците на съответното ниво. Златомир Иванов ръководил дейността й до 29 януари 2013 г., когато срещу него бе извършен неуспешен опит за убийство. След това групата е продължила дейността си без формален ръководител до задържането на участниците.

Златомир Иванов е контактувал единствено с намиращите се под него в йерархията Ивайло Борисов и Златко Гочев. Те от своя страна организирали същинското разпространение на наркотици (предимно кокаин, марихуана и амфетамини с високо качество), набирали дилъри и събирали парите от продажбата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 картофа

    4 0 Отговор
    Тая новина от 15 години бре?
  • 2 глупак

    0 0 Отговор
    хич даже, нещо някой не схваща
  • 3 666

    4 0 Отговор
    Добре, че тези мазни мутри от време на време се избиват помежду си, защото ако се разчиташе на държавното правораздаване ...
  • 4 МАК

    0 0 Отговор
    А стига с едни и същи тъпанари. Нещо им поддържаме имиджа ли? Вижте по-добре идете и питайте в съда, защо не са по затворите!