Last news in Fakti

31 Януари, 2018 14:24 5 688 4

Задържаха Ториното и още трима за отвличането на Адриан Златков

  • адриан златков-
  • отвличане

Тони Златков: Виждал съм Ивайло Борисов-Ториното няколко пъти да идва при мен в автокъщата

Четирима души са задържани за отвличането на Адриан Златков, съобщи БНР.

По първоначални данни сред задържаните е Ивайло Борисов - Ториното. По непотвърдена информация с Ториното са задържани и трима негови познати.

Златомир Иванов-Баретата също е бил разпитван, но срещу него няма повдигнати обвинения.

Стана ясно и че четиримата са арестувани след операцията на МВР срещу криминалния контингент в страната.

По информация на bTV при вчерашната мащабна операция срещу криминалния контингент Ивайло Борисов - Ториното и още над 30 души от криминалния контингент са били привикани в различни служби на МВР.

Сред призованите бил и Златомир Иванов - Баретата, който се смята за шеф на Ториното. Баретата обаче е освободен и се предполага, че е привлечен само в качеството си на свидетел.

В ареста към момента са задържани четирима души за срок до 72 часа. Според разследващите групата за отвличането на Златков била събрана еднолично от Ториното.

"Виждал съм Ивайло Борисов-Ториното няколко пъти да идва при мен в автокъща "Софавто" и да си избира кола преди време. Разговарял съм с него както с всеки един клиент, на когото обръщам внимание. Изненадан съм, че той е арестуван за отвличането на моя син Адриан". Това заяви пред Блиц Тони Златков.

"Нямам информация за арестите на Ториното и останалите. От полицията все още не са се свързали с мен. Доволен съм, че по случая има арестувани, стига те да са извършители на престъплението. Защото сам знаете, че не всеки, който е арестуван, след това бива осъждан.

Страшно съм благодарен както на Бойко Борисов за личната му ангажираност по случая, така и на МВР и на специалните служби, които работиха от първия ден за разкриване на случая. Полицията и прокуратурата работиха брилянтно още от момента, в който се разбра, че Адриан е отвлечен", категоричен е Тони Златков.

Вчера главният секретар на МВР Младен Маринов отрече по случая да има задържани.
Вчера от МВР също така не потвърдиха, че акцията е свързана с отвличането на Златков.

25-годишният Адриан Златков беше отвлечен в края на месец август 2017 година. Той е син Тони Златков, който се занимава с продажба и лизинг на луксозни коли. След 11 дни в плен и заплатен откуп, Адриан беше освободен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    23 5 Отговор
    Ех тоя Бойко, човека СЛЪНЦЕ!
  • 2 синя трева

    19 4 Отговор
    Да му се направи паметник с чешмичка на Бойко, с много процепи та като пине човек от светената водичка, да завре и листче с пожелания за здраве и берекет.
  • 3 Режисьор на Дублажа

    6 12 Отговор
    Който отвлича децата на комунистите е герой на България, САЩ, ЕС и други.
    Срамно е, че ги разследват въобще !!
    БРАВО ИМАТЕ ПОДКРЕПАТА НА НАРОДА !!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.