Last news in Fakti

16 Февруари, 2018 09:48 5 211 28

Арестувана за нападение над полицаи: Изведоха ме гола пред детето

  • арестувана-
  • мария сарандева

Не сме нападали полицаите от Второ РУП, които дойдоха по сигнал за силна музика на рождения ми ден. Те сътвориха панаир в дома ми, биха ни, след което ни изведоха като най-големите престъпници. Никой не ме е унижавал по този начин, ще си търся правата по съдебен път. Това разказа пред Флагман.бг бургазлийката Мария Сарандева, която бе арестувана с още двама души в нощта на 13-ти срещу 14 февруари за побой над униформени служители.

Екшънът се разиграл в дома на Мария Сарандева в бл. 89 в жк „Братя Миладинови“, където домакинята празнувала рождения си ден. По информация от пресцентъра на полицията униформените отишли по сигнал за шум, след което разпоредили музиката да бъде намалена. Ситуацията е ескалирала, празнуващите се държали агресивно, което наложило задържането им.

Съвсем различна и противоположна обаче е версията на арестуваните. Мария Сарандева твърди, че на празника й с гостите са почерпили, но не били пияни. След задържането им дори поискали алкохолна проба, но получили отказ, каза още тя, като добавя, че завистливи съседи стоят в основата на екшъна. От няколко години двама комшии създавали проблеми, като постоянно викали полиция за силна музика. Тя е категорична, че в апартамента й не било шумно по време на празненството, тъй като 19-годишната й дъщеря е спяла в другата стая.

Ето целият й разказ:

Празнувахме рожден ден в дома ми в жк „Бр. Миладинови“, където живея със съпруга ми и двете ми дъщери. Общо на празненството бяхме 12 души, от които 4 деца. А не само трима – както бе отразено в полицейския бюлетин. Целият този цирк се разигра пред тях. Около 23:30 ч. на вратата позвъниха полицаи. Ние сме свикнали с тях, защото от около 2 години съседи от 6-ия етаж постоянно ни създават проблеми, поне 4 пъти са сигнализирали в полицията за силна музика, а ние живеем на 8-ия етаж. Не знам от завист ли е или от какво, никога лоша дума не сме си казали, не сме имали конфликти с тях. Съседите ми са Марина Дичева и приятелят й Дарин, който живее при нея от близо 10 години.

След като дойдоха полицаите, ние нито сме се държали агресивно, нито сме ги нападали, дори напротив – те ни блъскаха и ни удряха, имам отоци по тялото, всичко ме боли.

Досега не сме имали разправии с униформените. Единият полицай тръгна да ми слага белезници, а мъжът ми ужасен, подаде си той ръцете, за да арестуват него, а аз да остана с децата. Накрая прибраха и мен, и него, както и единият от гостите, който беше с детето си. 14-годишният му син беше в шок, започна да пищи, обади се на тел. 112, за моли за съдействие. Майка му, която беше на рождения ми ден, също позвъни на спешния телефон, но никой не ги отрази.

Прекарах нощта в килията – без да има причина за това. Имам и акт за силна музика, не е редно при първо идване и задържане, без предупреждение да ме глобя. А мъжът ми отнесе акт, че не е регистриран на този адрес. Ами съседът Дарин също не е регистриран, той дали има акт?! Срам и позор – изнесоха ме гола и боса все едно съм някакъв престъпник. Тези момченца полицаи – понеже са на ниски заплати и се чудят откъде да изкарат някой лев, но с мен няма да им се получат нещата. Ще си търся правата по съдебен ред, унижиха ме и се подиграха с мен и достойнството ми.

Адвокатът ми е поискал да присъства на разпита във Второ РУП-Бургас на следващия ден, но разследващият полицай не счел за необходимо да му се обади. А мен ме вързаха за парното, защото исках разговор с него и децата ми. Гавреха се с мен - попитах за мъжа ми, а те ми се подиграваха за какво ми бил, казаха "виж колко мъже сме тук".

Този случай е огромен стрес за децата ми. Голямата ми дъщеря, която е на 19 години спеше в другата стая, когато се случи всичко това. Представете си колко ще е силна музиката щом тя не е чула. Тя се събуди от крясъците на полицаите Съседите ми от 7-ия и 8-ия етаж също нямат оплакване, а на тези 6-ия им пречи шума. Вчера 5-има полицаи били пред входа да питат съседи и да търсят свидетели и са поискали съседката от 8-ия етаж да даде показания срещу мен, но тя отказала.

Голямата ми дъщеря два дни не е ходила от срам на училище, а малкото ми дете през цялото време пищеше от ужас и повтаряше, че това е най-лошият му ден. Опитвах се да го успокоя, че правим филм и се забавляваме, но случаят ще остави траен отпечатък в съзнанието му. Събужда се през нощта, сънува кошмари, нямам думи да опиша целият ужас, който ни се случи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милиция

    38 42 Отговор
    Правим се силни пред жените.. смешни полицайчета. Толкова сте жалки че няма на къде всеки ви тъпче както иска и когато иска.. обаче на майка с деца сме велики.. белезници.. жалкари.

    Коментиран от #14

  • 2 ЕЖКО

    59 16 Отговор
    Не го вярвам!Кой знае колко са се налюскали!После идва адвоката и започва да ги учи как се лъже!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Чалгата не прощава!

    36 11 Отговор
    Дааа бе! Всички са криви и завиждат, а ние, видиш ли, сме по-чисти от сълза! Щерката в пиянски ступор в спалнята, 14-годишния 'малчуган' напът да я последва, а гостите пикат през балкона, особено на ония двамата слухтящи завистници от шестия етаж...
  • 5 321

    64 14 Отговор
    Браво на полицията! Пак късно са отишли - чак в 23.30 ч. Такива идиотии, които си мислят, че като са в къщи и могат да тероризират целия вход със силна музика трябва да бъдат точно така обработвани. Следващия път ще се замисли, че няма е вечно безнаказана. Такива индивиди има пълна липса за самокритичност - съседите и я тормозели, защото викали полиция за силна музика. Били свикнали с полицаите, вместо да свикнат с правилата за етажната собственост. Изобщо на това същество не му идва на ум, че силната музика може действително да пречи на околните. Като искаш да си празнуваш силно рождения ден - на заведение. Нагло и тъпо племе - само палка върши работа.
  • 6 The TRAPPER

    49 6 Отговор
    А тя гола ли е празнувала ? Пред 12 човека ?
  • 7 БОРЕНЕЦА

    25 34 Отговор
    AMA AЗ СЕ ЧУДЯ ЗАЩО ИМ ОТВАРЯТЕ ВРАТАТА НА ТАПИТЕ КУКИ ТЕ НЯМАТ ПРАВО ДА ВЛИЗАТ У ВАС.ДРУГИЯТ ПЪТ ВИЖ ПРЕЗ ШПИОНКАТА КОЙ ТИ ЗВАНИ И АКО СА ТЕ ПРОСТО НЕ ИМ ОТВАРЯЙ ВРАТАТА ТЕ НЯМАТ ПРАВО ДА ВЛЯЗАТ ВЪТРЕ АКО ТИ НЕ ИМ ОТВОРИШ ВРАТАТА.ЗА ДА ВЛЯЗАТ ИМ ТРЯБВА ЗАПОВЕД ЗА ОБИСК И ДА ГИ ПИТАМ КОЙ ЩЕ ИМ Я ИЗДАДЕ ТАЯ ЗАПОВЕД В 12Ч ВЕЧЕРТА.ГРЕШКАТА СИ Е ВАША.

    Коментиран от #15

  • 8 Ред

    31 6 Отговор
    Точно така трябва да се действа, че вече доста индивиди са се позабравили и не осъзнават, че живеят в общество и трябва да се съобразяват. Е, не трябва да се изпада и в обратната крайност, като в Швейцария например, където след 22:00 не може да си пускаш водата в тоалетната заради шума, но в този случай едва ли е било чак толкова невинно. А иначе ако при всяка акция скачаме срещу полицаите, накрая те ще ни оте.ат (и с право), и ще ни оставят да се оправяме сами.
  • 9 Morgoth

    35 4 Отговор
    Интересно само как така хем е била на купон, хем е била гола. Това да не е било оргия?
  • 10 Този

    16 3 Отговор
    Друг път музиката ше е много тиха
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Снежа

    26 6 Отговор
    Питам при 14 човека гости и в 23 30 ч солидно подпиинал да слушаш тиха музика? Отговарям ...Не . просто са си го търсели .Това не е било за сефте .На всичкото отгоре да спориш и да се репчиш на полицай?Това не може да стане в бяла държава .Никъде.Нали обаче в нашата се случва.Защо ли ?Не мислете че оправдавам полицаите и те си имат трески за дялане но когато са на работа те са закона .просто се извинете и правете каквото ви се казва.Вие в случая сте нарушители Сърдете се на себе си ско мислите че е редно в този час вдички в блока да ви се радват на оргията Сори.ако сте прсеи имс началник има прокуратура има ред по който да се жалите Нищо лично
  • 13 бббббб

    19 3 Отговор
    И на таз някой адвокат е казал какво да лъже ,за да се разминат с глобите . Чудно като е била гола на този пиянски купон ,детето къде е било ? Да не е стояло на етажната площадка ,за да не вижда резила на майка си?!?!?
  • 14 БАЙ ОЙ

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Милиция":

    Абе ти пиеш ли си хапчетата?
  • 15 Бай УРко

    18 5 Отговор

    До коментар #7 от "БОРЕНЕЦА":

    Абе ти голям разбирач по право излезе, изръсил си един тон глупости.
    Чл. 158 от НПК - (4) В неотложни случаи, ако това е единствената възможност за събиране и запазване на доказателствата, органите на досъдебното производство могат да извършат оглед без предварително разрешение, като протоколът се представя от прокурора за одобрение от съдията незабавно, но не по-късно от 24 часа.
    ЩОМ ТАЯ Е БИЛА ГОЛА ПРЕД 12 ЧОВЕКА ЗНАЧИ ТОВА Е НЕОТЛОЖЕН СЛУЧАЙ!
  • 16 тончо

    10 14 Отговор
    тук виждам отрицателни кометари и се питам тез хора не празнуват ли ? не слушат ли музика ? и като натопят някой и му съсипят празника се чустват на 7 -то небе от щтастие . ако някой системно вдига шум е оправдано да се вика полиция но за няколко часа когато има повод рожден ден или др .. за мен е прекалено
  • 17 Снежа.

    14 5 Отговор
    Живея в 9 етажен блок 36 апартамента или 108 живущи само си предстаи всеки има имен ден или рожден ден ами по твоите препоръки всеки трети ден оргия с музики в закона ясно пише до 22 ч не може ..........

    Коментиран от #18

  • 18 тончо

    10 2 Отговор

    До коментар #17 от "Снежа.":

    Снежа аз живея в 8 етажен блок от 37 години съм на тоз адрес и се случва на 4-5 месеца веднъж да има звукови атаки от силна музика , кареокита и гарнирани с тромба от тир но комшията ти е най - близкия човек роднините са далеко а комшията ти е до вратата и както може да ти помогне ако си добри отношения с него така може и да ти навреди ако му направиш лошо и аз съм вдигал шум не са се обаждали до сега и аз не съм се обаждал и всичко си е ок
  • 19 Снежа.

    5 4 Отговор
    Не се заяждам.аз живея само от 32 г и имам наистина свестни съседи но е съсед ния вход има един луд които периодично виси на балкона и крещи .какво според вас да не спим ли той когато трябва да спи буиства и сутринта си ляга доволен Ами не го търпя наистина съседа ти е по близък от брат но и той трябва да мисли когато се весели има хора коото почиват инъче нищо лично........

    Коментиран от #21

  • 20 Патето Яки

    8 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг:......съседи от 6-ия етаж постоянно ни създават проблеми, поне 4 пъти са сигнализирали в полицията за силна музика, а ние живеем на 8-ия етаж.........

    Някаква лудница е, надуват по цели нощи чалгата без да ги интересува че тормозят околните.
  • 21 Анонимен

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "Снежа.":

    Тресни го с въздушна пушка и повече няма да виси на балкона.

    Коментиран от #22

  • 22 тончо

    5 2 Отговор

    До коментар #21 от "Анонимен":

    ххахаха много сте груби ... но както казах всичко свърши към 1 и нещо
    но в статията се интересното е че детето им спяло .. на 8 и 7 етаж никой не се оплква а сигнала го подават живущи на 6 -тия като имали 6 сигнала преди тоз ... тез работи не знам що ги пропускте ...
    а за моя комшия с тромбата ... само да допълня че в тях 90 на 100% е бил един от полицаите който патрулират в квартала ни...
    така че всичко си е подредено както трябва
  • 23 ДДД

    2 2 Отговор
    и аз съм живял с такива изроди
    УЖАСНО е
    и няма какво да направиш
    то като разбра че се дразня става в 6.00
    пуска чалгата и излиза
    връща се в 23.00 и я спира
    и ти стоиш и откачаш
    после сморазправа и аз виновен
  • 24 АМАН ОТ СЕЛЯНИ

    3 3 Отговор
    точно така това прекрасно семейство от години било посещавано от полицаи за да ги предупреждават за силна музика и шум но всъщност съседите са виновни че не могат да траят , айде стига с тея селски изпълнения полицаите им били виновни селяни прости егоисти които не могат да се научат да живеят като възпитани хора ,достатъчно всеки от нас има по някой такъв селянин които е длъжен да изтрайва
  • 25 къртач

    2 1 Отговор
    Като има силна музика след 22ч.вадя хилтито от
    сандъчето и почвам да къртя бетон,след малко целия
    вход се изсипва навън и се спира музиката включително
    и моята с къртача.
  • 26 Гого

    0 3 Отговор
    Напили са се и са се държали агресивно после реват за насилие,тези номера ги знаем
  • 27 бай село

    0 1 Отговор
    Ако в този апартамент , се носеха , писъци , плач и зов за помощ съм сигурен , че нито един комшия нямаше да чуе нито пък полицай да се мярне !Всички щяха да твърдят , че по него време са спели и нищо ни са чули, но щом става въпрос за музика всички чуват и викат полиция. Най много музика се лее в циганските квартали , но там полицията мъжество , не показва и оплакване няма. Аз не живея в блок и не мога да си обясня , какъв собственик на имот може да бъде човек , когато не може да си пусне музика и трябва цял живот да ходи по терлици за да угажда на комшиите ! Някъде пишеше , моят дом , моята крепост, а така ли е? В един дом , щом не можеш да правиш , каквото си искаш , нито е дом нито крепост Аз съм на 65 г и що рождени и именни дни съм карал в моята къща един господ знае . Да не говорим за сватби ,кръщенета, коледи и какви ли не веселби , които са били сапътствани с бурна музика и никакви оплаквания от комшии. Не не съм циганин , Българин съм и живея на село , и съчувствам на гражданите , че живеят в клетки , като птички !
  • 28 КУЧЕ

    2 2 Отговор
    ОООО ТЯ НЕВИННАТА ДА СЪМ НА ПОЛИЦАИТЕ КАК ЩЕ ВИ ИЗБИЯ ЗЪБКИТЕ И НА ВСИЧКИ КОИТО СЕ ПРАВИТЕ ЩЕ РЕВЕТЕ КАКТО ГЪРМЕНИ КУЧЕТА