22 Февруари, 2018 21:02 2 575 6

Нгуен даде обяснение за побоя над Илия

  • бургас-
  • побой

Майка му го завела в столичното 5-то РУП

22-годишният футболист Радостин Нгуен се е явил доброволно за даване на обяснения в столичното 5-то районно управление на полицията, съобщиха за Дарик от полицията. Младежът бил заедно с майка си. Той бе издирван за побой над 17-годишен ученик пред заведение в Бургас. Освен своя разказ за случилото се в ранните часове на 11 февруари пред бургаската дискотека, той е предоставил в полицията и адрес, на който да бъде открит, ако това се изисква от започналото разследване.

Радостин беше издирван от полицията след като нападна и рани тежко 17-годишния ученик Илия Стоянов от бургаската гимназия по туризъм. Случката се разиграла пред една от бургаските дискотеки. Момчето е било повалено на земята след три удара в лицето. Още на следващия ден, заедно с баща си, е подал жалба за нападението в полицията. Към нея е приложено и медицинско свидетелство. От МВР реагирали с образуването на производство за лека телесна повреда. Към онзи момент, Илия е бил в стабилно състояние, с леки болки в носа.

Няколко дни след това обаче състояние му се влошило рязко. Това доведе и до промени в разследването, информира говорителят на Областната дирекция на МВР в Бургас Цветелина Рандева. "Към момента се води досъдебно производство не за лека, а за средна телесна повреда", каза тя. Все още не е ясно дали Радостин Нгуен ще бъде задържан за извършеното нападение. "Това трябва да го каже прокуратурата", заяви Цветелина Рандева.

Междувременно стана ясно, че на Илия му предстои втора операция. Той все още се намира в изкуствена кома в УМБАЛ - Бургас. Момчето трябва да бъде изведено от това състояние до няколко дни, информираха лекари от лечебницата. Според тях, към този момент кръвният център в Бургас разполага с достатъчно кръв. Ако количествата намалеят и се наложи ново преливане, ще бъде организирана нова кампания за намирането на кръводарители.

Само за ден над 50 души в Бургас дариха кръв за пострадалия Илия, тъй като той загуби много кръв след получени усложнения от ударите на Радостин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 големи новини голямо чудо

    9 1 Отговор
    Беше 21-годишен, сега 22, пребития пък беше на 18, сега на 17...върви вярвай на някого.
  • 2 Сенко

    11 3 Отговор
    На то виетнамец пълната сила на закона,да отива да се прави бабаит в Виетнам не тук!!!
  • 3 Салама Алеко

    6 4 Отговор
    Сина винаги мяза на бащата! Ние сме това което ядем! А този е потомък на човек който яде кучета! Отврат, този е увредил завинаги момчето! Това е, пратили са го на проби, щото са знаели че човека има проблем в главата! Белким го продадът да изкарат някой лев, и да го разкарат! Кураж на родителите на детето!
  • 4 Gigi

    5 2 Отговор
    Има еди филм казва се gustizia privata това ще сторя с всеки посенал на семейството( на банцика ще го нарежа)
  • 5 Алеко Салам

    11 0 Отговор
    Майка ми и на 13 не можеше да ме води (щото не се водех) ама не съм се закачал със случайни! Няма по-мастийско от това да удариш човек който не те познава, и да го удариш когато не очаква!
  • 6 незнайко

    0 0 Отговор
    В статията няма НИКАКВО ОБАСНЕНИЕ ПО СЛУЧАЯ, защо ни правите на малоумни ???