Last news in Fakti

5 Октомври, 2018 17:13 1 997 5

Осъдиха бивш министър

  • христо ангеличин-
  • присъда

По внесен от Софийска градска прокуратура (СГП) обвинител акт Специализираният наказателен съд (СпНС) постанови осъдителна присъда спрямо бившия заместник - министър на външните работи Христо Ангеличин.

Съдът прие за доказано повдигнатото му обвинение в безстопанственост и му наложи наказание 2 години „лишаване от свобода“, изпълнението на което е отложено с 4 години изпитателен срок.

Кумулативно съдът наложи и наказание „глоба“ в максималния за това деяние размер- 5 000 лв.

Христо Ангеличин бе предаден на съд с обвинителен акт на СГП на 15.01.2018г. за неупражняване на достатъчен контрол върху дейността на подчинените му дирекции в министерството по процедурата за закупуване на телефонни централи в 12 задгранични представителства на РБългария.

Престъпното му поведение е причинило значителни щети на Министерството на външните работи в размер на 419 934,29 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Dinamicks

    6 2 Отговор
    А парите с лихвите ще връща ли? То другото файда няма. 838
  • 2 Гост

    6 1 Отговор
    Откраднал половин милион лева и осъден условно,на втора инстанция ще го оправдаят.
  • 3 Анонимен

    5 1 Отговор
    Ами Бойко кво чака да почне да назначава хора от народа за министри и за по 3 месеца всички българи ще са богати, хем вълкът сит хем агнето цяло, тоя сега ще си харчи заделени то, а ние ще пишем ли пишем
  • 4 Пешо

    5 0 Отговор
    Къде дават половин милион срещу условна присъда, което на практика е едно нищо? При бай Тошо наказанието за икономическо престъпление в големи размери беше СМЪРТ и имаше ефект.
  • 5 Усмивката

    2 0 Отговор
    За 419 934,29 лв.мога да си представя мястото на пребиваване на осъдения, до изтичане времето на изпитателния срок на осъдения...плажа Навагио, символ на Закинтос и един от най-известните плажове на Гърция...що пък не