6 Април, 2019 17:49 5 579 9

Запорират частния самолет на Арабаджиеви?!

  • ветко арабаджиев-
  • арабаджиеви-
  • виктория еър

Административният съд в Пловдив потвърди искането на НАП за запор върху фирма "Виктория еър"

Ветко и Маринела Арабаджиеви могат да останат без частния си самолет. Повод за това е поредното разследване на НАП за укриване на данъци срещу олигарха, става ясно от решение на Административен съд - Пловдив. С него магистратите потвърждават искането на данъчните власти за запор върху фирма "Виктория еър", собственост на Арабаджиеви.

До крайната мярка се стига след стартирала процедура в края на миналата година финансова ревизия в дружеството от НАП-Пловдив. Повод за това, според запознати са събрани улики при проверка на други фирми на фамилията. Макар ревизията да не е приключила, до момента са засечени нередности на стойност 26 237 лева. Следва налагане на обезпечителни мерки, с които фирмата е запорирана. Чрез адвокатите си Арабаджиеви моментално обжалват, но съдът в Пловдив оставя в сила искането на НАП.

Източници в приходната администрация твърдят, че самата проверка съвсем скоро ще приключи, а стойността на нарушенията може да нарасне. След това фирмата на олигарха има възможност доброволно да плати откритите задължения към хазната.

От решението на съда става ясно, че "Виктория еър" няма почти никакви наличности по сметките си. За това може да се наложи разпродажба на имуществото. Сред тях е и луксозният бизнес джет "Чесна" 500, който според публикации в авиационнни издания се притежава от "Виктория еър".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпрос

    60 4 Отговор
    А апартаментите на цецо що не ги конфискуват ?

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    43 3 Отговор

    До коментар #1 от "Въпрос":

    Не, той подаде оставка и това му гарантира пълна безнаказаност, даже може още 2 да си купи за 100к лева всеки.
  • 3 Вълчо

    17 2 Отговор
    Гаде ми се от вас. Продадохте ме в затвора. Собствения си син. Докога ще ви лежа уе. Като се налага ще ви лежа докато не пукнете от някой лудак навънка. Аз нямам родители имам само мен Вълчо Арабаджиев.
  • 4 666

    24 2 Отговор
    Говорим за 26 237 лева! Колко е ДДС-то на тези пари? Държавата като иска да цака някой, го цака и за 2 лв. със скалъпени обвинения. И някой се урежда с печеливш бизнес за стотинки.
  • 5 Кюфти

    2 0 Отговор
    Бате
  • 6 Бартекс

    11 0 Отговор
    Ако се докаже, че са крали и ги осъдят защо по дяволите не се вдигат заплатите и социалнят ни статус?
    Герб вкараха всички крадци в ареста, а пък сме все по - бедни, нещо не е наред или се краде от самите ГЕРБ или сме най - смотания народ.
  • 7 Ernesto Guevara

    15 0 Отговор
    Първо да ви светна че олигархия е свързване на бизнеса с властта,а аз не съм чувал тия да са станали политици.Освен това всичко ми мерише по-скоро на разчистване на неудобна конкуренция или изнудване за пари.Това ли е ГОЛЯМОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ 26-27 хилки?Смешни сценки.Вместо да се разследват политиците се разследват някви цървули.Всичко е прах в очите на народа.Комисията "антикорупция" защо не погне политиците а гони все неудобни/не от нашите/ "бизнесмени"
  • 8 Булшитс

    2 0 Отговор
    А хотела

    Коментиран от #9

  • 9 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Булшитс":

    Хотела е хранилка на много от управленската шайка