Last news in Fakti

14 Април, 2019 15:04 2 631 13

Делото "Иванчева" върви към финал

  • десислава иванчева-
  • петко дюлгеров-
  • биляна петрова

И двете жени заявиха, че очакват съдът да ги обяви за невинни

Делото "Иванчева" върви към финал - 1
Снимка: БГНЕС

Спецсъдът ще изслуша пледоариите по делото „Иванчева“ в неделя. На предишното заседание държавното обвинение се възползва от възможността да ги отложи, съобщи Darik.

В същото време прокуратурата поиска отвод на съдията Иво Хинов с мотивите, че не изпълнява исканията им, а именно да назначи повторна графологична експертиза на тефтерчето на отстранения кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева, както и да позволи да се разпитат още свидетели по делото.

Адвокатите на подсъдимите се обявиха категорично срещу искането на държавното обвинение и подчертаха, че те нямат основание да искат това. След едноминутно съвещание, съдия Хинов отказа да си даде отвод. Това успокои подсъдимите, които след заседанието казаха, че Хинов не е предубеден и може би е от малкото останали честни и независими съдии.

И двете жени заявиха, че очакват съдът да ги обяви за невинни, защото доказателствата на обвинението са рухнали и вече хората са наясно, че те са били набедени.

В неделя ще бъдат изслушани пледоариите, след което в рамките на ден-два съдът ще излезе с присъда. Така процесът срещу Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и бившия кмет на район „Младост“ Петко Дюлгеров отне на правораздавателната ни система почти една година от 18 април 2018 г. когато Иванчева и Петрова бяха хванати с белязани пари пред спортното министерство в София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 То е ясно

    20 3 Отговор
    На финала-Невинна.
  • 2 Пешо

    33 4 Отговор
    Да започне вече делото за престъпления по служба срещу Иван Гешев - зам. главния на Цацаратурата и Георгиев от КОНПИ. Това са истинските престъпници.
  • 3 инстинкт

    33 3 Отговор
    Защо ли ми се струва че и по това дело България ще бъде осъдена в чужбина и ние пак ще плащаме едни пари ?Доколкото зная Иванчева и колежката и, или са завели дело навън или ще го сторят имаше такива новини.А не е ли крайно време да се промени нашето законодателство-Щом България губи дело навън и е осъдена за , немарлива работа на нейни чиновници тук тя си търси парите от немарливите ако трябва и с конфискация на имущество.Маса пари платихме за глупости и пропуски на каквито и чиновници се сетите, и няма дори и наказани и практиката продължава.Не зная как е в други страни но сигурно не е като тук !!!

    Коментиран от #4

  • 4 То е ясно

    11 4 Отговор

    До коментар #3 от "инстинкт":

    Оня крадлив министър за това,че го нарекоха абсолютен престъпник взе 100000лева.Смятай тая колко ще гушне.
  • 5 ха ха

    5 2 Отговор
    То е ясно, че нямаш и основно образование

    Коментиран от #6

  • 6 хо хо

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "ха ха":

    Ти пък нали си със виШо...
  • 7 Гад 2

    2 1 Отговор
    Защо Убихте Явор Захариев
  • 8 незнайко

    16 1 Отговор
    Защо не напишат какво стана през тази една година в Младост ? Всичко спирано от тези дами върви в пълна сила !!! Не защото няма корупция а защото сега ВЪРВИ С ПЪЛНА ПАРА !!!
  • 9 9999

    7 2 Отговор
    Като ги оневинят и прокуратурата загуби делото, искам да има сурови наказания или уволнения за прокурорите водели разследването срещу тях ! Да ама не ! Боклуците обвиняват по поръчка и оказват натиск,подправят доказателства и накрая като изгубят делото никой не им търси сметка ! Това е проблема,че тези са безнаказани и се крият зад имунитет !

    Коментиран от #13

  • 10 бббббб

    5 2 Отговор
    Хахаха за убийство 10-15 години ,за скалъпен подкуп 20години.Когато мафията си има държава е така.
  • 11 Темидец

    1 2 Отговор
    Ей платените 3 трола на госпожа подкуп са се скъсали да коментират тука,ама този път,греда по едни 20 годинки в Сливен и по живо,по здраво.
  • 12 кроки

    2 1 Отговор
    Тая русата се сбабичоса доста от нерви... тъкмо си викам да я оправя, като свърши делото... ма сега не ми се нрави нещо толкова
  • 13 Мордекай

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "9999":

    А като ги набичат с по 20 години 20000лв глоби и конфискация на цялото имущество , ще им носиш ли банани в клетката?