Last news in Fakti

21 Април, 2019 19:29 4 190 15

Петима от групата на "ало" измамниците остават в ареста

  • ало измами-
  • телефонни измами-
  • телефонни измамници-
  • горна оряховица

Решението на Специализирания наказателен съд подлежи на обжалване

Петима от групата на "ало" измамниците остават в ареста - 1
Снимка: БГНЕС

Петима от участниците в организираната престъпна група за телефонни измами, които бяха задържани при зрелищна акция в Горна Оряховица и в София, остават в ареста, реши Специализираният наказателен съд. Вчера Специализираната прокуратура поиска "ало" измамниците да останат за постоянно в ареста.

Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано на втора инстанция. Съдът отбеляза, че част от обвиняемите са пътували често и до Румъния, но въпреки това не прие, че има риск те да се укрият.

Според държавното обвинение семейството Анелия, Валентина и Валентин Първанови, както и Николай Николов и бащата на тартора на групата - Борислав Димитров - Бобито, Георги Василев, са имали разпределени задачи в групата. Някои от тях били мулета, семейството пък се занимавало главно със звъненето по телефона на жертвите.

"Предвид предишни публикации в медиите, стана ясно, че телефони има и в следствените арести, така че ако това е аргумента на държавното обвинение, те биха могли да извършват престъпления и оттам”, заяви по време на заседанието защитникът на семейство Първанови Юлиян Дацев, цитиран от TrafficNews.

Семейството живее в София. Те са сочени и като едни от основните мулета в групата. Майката, баща и дъщерята били толкова добри в занаята, че една от жертвите на групата Виолета Ларсен дори прехвърлила своя апартамент на дъщерята. Освен това те я примамили, като ѝ казали, че могат “да се грижат за нея”.

“Здравословното ми състояние не е добро. Представените експертизи са от 2007 г., но просто при арестите разпердушиниха всичко и сега само тези документи са намерили в дома ми. Имам постоянен адрес и ме откриха там. Ако ми бяха пратили призовка щях сам да дойда. Не беше нужно да влизат и да разрушават къщата ми, както и да стрелят по кучето ми, което беше ужасно”- каза пред съда обвиняемият Валентин Първанов, цитиран от TrafficNews.

Според прокуратурата групата е действала повече от 2 години и то агресивно. Всички имали разпределени от тартора роли. В жилищата на Първанови в София са намерени множество телефони, сим карти и пари. Намерен е дори и фалшифициран документ, издаден от Криминална полиция и с подпис от полицай Кръстев.

Всички обвиняеми освен Николай Николов са осъждани, като Първанови са реабилитирани. По същото дело с европейска заповед са задържани още 5 човека в Румъния. Сред тях е и тарторът на групата Борислав Димитров - Бобито. Те все още не са екстрадирани в България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Статистиката

    36 2 Отговор
    ИВАНЧЕВА ЗА 70 хилки - 20 години . . . да видим тези за 2 милиона и то взети от пенсионери

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Коко

    8 8 Отговор
    Трябва да се премахнат коментарите в които има правописни грешки.
    Турчаля и циганя изказват мнения,ама не знаят да пишат.Да се върнат в Турция и Индия,там да се учат да пишат.

    Коментиран от #7, #13

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Поздрав

    1 0 Отговор
    За бате Серго от горна орховица.Много богати,много барбалеймос.
  • 10 цистит

    2 0 Отговор
    от 30 тина 5ма браво бе как да не ви каже ЕВАЛА МАРШАЛА ЕФЕНДИ човек
  • 11 Националист

    5 0 Отговор
    Ало измамниците имаха над 15 г закрила от полицейски шефове. Когато преди около 14г. ходих във Варненското районно да им съдействам за залавянето на гореща следа 1час след обаждането, с телефона на измамника, следователя ме изведе навън от полицейското и на 4 очи ми каза, ние правим акция, обаче нашите началници ни спират в последния момент. Няма как тези ало измамници да се ширят 15г. и повече безнаказано (10г.) по Борисово време без да нямат закрила от властта.
    Колко полицейски шефове има осъдени за корупция? Борисов ако не гони бандите и ги наказва сурово, значи е с тях.

    Коментиран от #14

  • 12 123

    2 0 Отговор
    А организираната престъпна група ГЕРБ кога ще се разследва?
  • 13 Ромче

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "Коко":

    Ми така сте ни научили бре,интегрирате ни неправилно,нали сте висша раса бугарите,научете ни правилно за крадене ние си знаем как ,щот пак от вас сме го прихванали
  • 14 Абсолютно си прав

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Националист":

    Да,да
  • 15 Хан Крум

    2 0 Отговор
    Законът е , за да показва и наказва! 100% конфискуване на имуществото до 3та роднинска линия! Да им оставят само по една ръка, за да могат да се хранят!