Last news in Fakti

25 Април, 2020 09:20 3 655 22

Мъж отказа наркотест от страх, че катаджията ще го зарази с COVID-19

  • коронавирус-
  • наркотест

27-годишният мъж се очертава да отнесе голяма глоба

Мъж отказа наркотест от страх, че катаджията ще го зарази с COVID-19 - 1
Снимка: Shutterstock

Златомир Иванов от Камено, който отказал проба за алкохол и наркотици, е посочил чудато обяснение за действията си, съобщи "Флагман".

27-годишният шофьор твърдял, че няма да остави катаджията да го тества, защото можел да го зарази с коронавирус. Нямал никаква гаранция, че полицаят бил здрав и се притеснявал да го допусне до оралната проба, изтъкнал Златомир, с което ошашавил полицаите.

Той отказал да подпише и съставения акт, но е осигурен свидетел, който е гарант за почтеността на проверката. На място, полицаите са свалили номерата на колата, която е управлявал – старо кабрио, което допреди два дни беше зарязано на паркинг в ж.к.“Изгрев“.

Чудатото обяснение на Златомир обаче няма да го спаси. Той се очаква да отнесе голяма глоба – около 2 хил. лева, но добрата новина за него е, че засега се спасява от наказателно преследване. Нарушението е квалифицирано като административно, което е малко необичайно, защото само преди година той отново е спрян от полицаи, и отново е отказал проба за алкохол и наркотици. Дали тогава се е уплашил от сезонния грип, заушка или варицела, не става ясно, но е известно, че отново е глобен и с отнета книжка.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Страничен

    25 1 Отговор
    Интересно ако се иде на дело, как ще погледне съдията на случката!

    Коментиран от #20

  • 2 боцмана

    21 0 Отговор
    Надали е само за това.
  • 3 Що бе,

    25 12 Отговор
    Като скачате като опарени и се пазите един от друг дори по тротоарите, щото така ви е внушил щабът, може и дори сте съвестни граждани! А когато човекът отказъл да го доближават и да му навират в лицето и устата разни предмети, бил странен и заслужавал наказание??? Щом има карантина, щом е толкова опасно, че никой от нас не може да работи, да спрат от работа и КАТ! Поне в частта на такива проверки. Няма да е голяма липсата!

    Коментиран от #9

  • 4 сатър шеф

    27 2 Отговор
    А няма ли наистина опастност?Стойте на 2 метра,маски задължително а всъщия момент 50 души дишат в един апарат(верно с нови мощуци),но все летят бъктерий по апарата и вътре в него.
  • 5 Жоро

    27 2 Отговор
    А кой дава гаранция че милицонера е здрав и няма вирус по устройството което бара и по химикала дето го бара
  • 6 Маца

    14 3 Отговор
    е сега е моментът да караш пиян, дрогиран, да крадеш да убиваш - никой няма право да те проверява, арестува, камо ли да те вкарат в затвора...
  • 7 Ако бях аз полицая!

    5 5 Отговор
    Този сега щеше да е във венерологията!
  • 8 Опа

    5 4 Отговор
    Еха, голями терикати сме, винаги бягаме по тъч линията само че вече е време такива да излезнат в аут!!!
  • 9 Опа

    7 6 Отговор

    До коментар #3 от "Що бе,":

    В резултат? Надрусани убийци по пътищата!!!! Мерси!!! По добре тъп отколкото умен като ТЕБ

    Коментиран от #10

  • 10 Гледам,

    12 3 Отговор

    До коментар #9 от "Опа":

    Проверките спряха убийците! Ти в кой свят живееш? Кога в България проверките са били, за да наложат спазване на умни и полезни за хората правила, а не за пари??? Точно фактът, че можеш да се откупиш от всяка проверка, произвежда убийци!

    Коментиран от #11

  • 11 Опа

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Гледам,":

    Ти какво предлагаш?
  • 12 Трябва

    8 1 Отговор
    Освен наркотиците, трябва да се криминализира и алкохола, и той е наркотик, и то сред най-опасните

    Коментиран от #17

  • 13 Опа

    3 1 Отговор
    Един прост пример, автомобилните колани!!! Значи има начин, друг е въпроса че в тази държава всичко е наопъки. А това от кой зависи А?
  • 14 Ейй,хитряга

    0 1 Отговор
    Хахаха
  • 15 Опа

    0 1 Отговор
    Не българин живеещ в България
  • 16 ТРОПЧО

    6 1 Отговор
    ПРАВ Е ЧОВЕКА МНОГО ГИ ЗПАИ ТЕЗ ЧЕПГЕТА КВИ СА И ТЕЗ ТЕХНИТЕ УРЕДИ ХВЪРЛЯТ ГИ ПО КОЛИТЕ СИ А КОЛИТЕ ИМ ВЪТРЕ СА КАТО КОЧИНИ ВЪТРЕ МИРИШЕ НА ПОР
  • 17 ШмъркантоДикокайне

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Трябва":

    Алкохолът е по опасен от наркотиците. Човек като е пиян и кара му се губят моменти за реакция и всичко му е забавено а като е надрусан всичко му е забързано защото редбул ти дава криле я вижте Крисито как хубаво си караше в права линия и уби гн Цветков напълно съзнателно.

    Коментиран от #18

  • 18 ШмъркантоДикокайне

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "ШмъркантоДикокайне":

    Не трябва да се взима нищо докъто шофира и вода да пиеш даже и на тел. Да пишеш щото е опасно да се разсейва но казвам че алкохолът е най опасен.
  • 19 Антонн

    5 0 Отговор
    Или си знае че ще е положителен и се отървава от съд?
    Ако го е страх пак не е проблем,дават талон и отиваш на кръвна проба.
    И ако това не направиш седиш 2г. +2000лв. без книжка .
  • 20 qwerty

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Страничен":

    Как се дава на дело? Отказваш и толкова. 2000 лв. и 2 години без книжка. Иначе ако се пушил джойнт преди ден светваш и те осъждат. Искаш да работиш. Свидетелство за съдимост. Оппааа.
  • 21 Соросоид

    5 1 Отговор
    И друг път съм писал - крайно време е отказ от проба за алкохол наркотици да се приема за доказано наличие на алкохол и наркотици в максимални концентрации, което да води до ефективна присъда. Сега какво правят тарикатите - знаят, че за отказ да духат на дрегера и да дадат кръвна проба има само административно наказание - 2500 лв. и 2 години без книжка. Свалят се и номерата на МПС-то, и какво от отва? Ще си купи друга кола, а 2500 лв. за някои хора е половин заплата. Адвокатите ги учат, и това е много по-добра алтернатива от осъдителна присъда, която винаги има административни последици - осъждани за умишлени престъпления нямат право да извършват някои дейности. Причини за отказ от кръвна проба са най-разнообразни - страх от заразяване със СПИН, фобия от игли, фобия от медицински манипулации, религиозни причини и пр.

    Коментиран от #22

  • 22 кур

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Соросоид":

    Мишки .. когато направиш теста .. и след това отидеш на крьвен по твое желание ..кво правим .. пробата излиза след време отрицателна ..
    Малко са адвокатите които ще водят делото .. всичко е игра на котка и мишка..