Last news in Fakti

8 Април, 2021 15:30 4 294 16

Отец Иван: Умишлено ни палят

  • отец иван

Във вторник избухна голям пожар в дома за сираци на отец Иван в Якимово. Огнената стихия е унищожила 100 квадратни метра покривна конструкция

Отец Иван: Умишлено ни палят - 1
Снимка: БГНЕС

Отец Иван от Нови хан, който управлява 2 приюта за сираци и семейства, останали без дом, разкри, че подозира умишлени действия, пише Lupa.bg.
Припомняме, че във вторник избухна голям пожар в дома за сираци на отец Иван в Якимово. Огнената стихия е унищожила 100 квадратни метра покривна конструкция, а 30 бали с фураж са станали на пепел.

"Кошмар! Беше страшно! Добре, че няма жертви, добре, че няма жертви. Беше около 21 ч. вечерта във вторник, когато усетихме миризма на дим, а след това видяхме и пламъците. Пожарникарите пристигнаха много бързо - само 15 минути след подаването на сигнала. Момчетата успяха да ни спасят от още по-голямо бедствие. В напълно унищожената сграда живеят двама възрастни човека, но точно по това време не са били там и по чудо са се спасили. Всичко е изгоряло, всичко е унищожено, тъй като в постройката има много сух материал", разказа духовникът.

"Важното е, че няма пострадали хора, другото, макар и с повече усилия, ще го възстановим. Бог да ни пази!", допълни отец Иван.

"Преди два месеца и половина отново имаше пожар и тогава нещата не бяха случайни. Някой умишлено ни драсва клечката, но не знам кой е. Нямам идея кой ще ни пожелае злото. Следователи от полицията прегледаха за улики, но се съмнявам, че ще разберат кой е виновен за пожара", каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    36 2 Отговор
    Разваляш дисциплината в БПЦ, отче! Нашите попове са свикнали да вземат, не да дават! Нормално е да те мразят.
  • 2 Отец Дионисий

    17 1 Отговор
    Дръж се колега!
  • 3 Анонимен

    26 1 Отговор
    Лош народ сме и за това съдбата ни е такава.
  • 4 сила

    32 0 Отговор
    с Ролекса на така наречения дядо Николай,могат да се изградят поне два приюта за бездомни.....
  • 5 дед мороз

    16 18 Отговор
    Този поп милиционер все е в някакви филми, ту го палят, ту го катастрофират, ту го крадат.

    Коментиран от #14

  • 6 да се размърдат

    6 1 Отговор
    Търсете мотив в такъв случай. Палежи правят болни психично хора, дали имате такива или деца, които са с проблеми. Ако е външен човек - или е някой съсед дето не ви иска, или е разгневен мъж, чиято жена и деца сте приютили.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мръслявен гномен поп

    11 16 Отговор
    Долничък, нищожническо лаком звер, който под предлог за грижата към ближния завоалирано се е присламчил да смучи всевъзможни блага от фирми дарителки и глуповати хора.

    Коментиран от #11

  • 10 Роза

    12 2 Отговор
    Единствения свещеник,който реално прави нещо за бедните-според възможностите си,разбира се.От тези свещеници,които аз познавам,няма нито един състрадателен към бедните.Заради тях не ми се влиза в църква.
  • 11 тъй ли

    14 2 Отговор

    До коментар #9 от "Мръслявен гномен поп":

    Лично го познаваш и затова изземваш функцията на Бог и го съдиш?
    Нима знаеш какво означава монах? Да поясня, на хората които не знаят, монасите са хора, който доброволно се отказват от земните блага и с всички сили се опитват да следват пътя, посочен на всички ни, от Господа Исус Христос. Монасите дават три обета - послушание, целомъдрие и нестяжателство. Последното отрича напълно "всеъвзможни блага от фирми дарителки и глуповати хора".
    А що се отнася до последното - опитвал ли си се, безвъзмезно да дариш (от сърце) нещо, дори и мъничко на църквата или на някой човек в нужда? Ако си го правил, със сигурност знаеш, че твоето малко дарение, ти се връща (още тук, на земята) хилядократно!
    Затова и хората от собствения си опит знаят, виждат и следват християнския път.

    Коментиран от #13

  • 12 отпишете го

    5 1 Отговор
    Подпалвачът просто не знае какво Божие правосъдие ще получи
  • 13 Философе

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "тъй ли":

    Ти влизаш в полемика, която не променя фактите, а те са, че този бай Иван хитреца се облагодетелства от циганетата които придърпва под покрива си заедно с другата пасмина "безпризорни". Играе го шеф, мениджър -разпределител на подаянията чували с брашно, ориз, захар, храни, пари, дрехи... Знаеш ли за всичките тия години колко десетки, стотици хиляди са му минали през ръцете под формата на дарения? Дарения за кого? За него, значи той ги държи за да получава дарения да разпределя продоволствията, излишното се продава и пак печели. Не вярвам и на една десета в "добрите" му намерения. Той има крещяща нужда от самотни жени, сирачета от майки с деца, за да запълва плана си за точене на средства, като ония на времето дето обикаляха автогарата и набутваха на хората една папка със снимки на деца, хора в неравностойно положение, инвалидизирани със средства които събират за имагинерни операции, а като поискаш да проучиш кои са, от къде са чия е тази банкова сметка и се дърпат... Същия е тоя долен измекярин. Отворил е кучкарник ама за хора, точи средства като НПО само че за тези при него. Събира хора за да се възползва от тях чрез други хора. И няма нищо библейско и благородно в делото му, само тръби и надава вой като хиена как бил фалирал, как нямал средства за тока как му запалили покрива за да потекат наново средства и благодеяния които да разпределя еднолично.
  • 14 Сам са пали

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "дед мороз":

    Ся ша събере от бальци 200 бона чи да ги зарови за пенсия...
  • 15 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    трудна работа да отселеем като народ след като масовката изпитва задоволство при палеж на дом за сираци.

    Коментиран от #16

  • 16 Браво

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Много точен коментар! Не хора кучета бесни!!!!