30 Септември, 2024 09:47 577 9

България има 18 дни, за да поиска екстрадирането на Паскал от Сърбия

  • българия-
  • иска-
  • екстрадиране-
  • паскал-
  • сърбия-
  • никола николов

Обвинението срещу него е за участие в организирана престъпна група

България има 18 дни, за да поиска екстрадирането на Паскал от Сърбия - 1
Снимка: БГНЕС

Николов е сред обвиняемите за аферата с митниците, заедно с бившата директорка на Агенция "Митници" Петя Банкова и бившия главен секретар на МВР Живко Коцев.

Обвинението срещу него е за участие в организирана престъпна група за престъпления срещу финансовата система на България.

Никола Николов, известен с прякора Паскал, е бил задържан около 19 часа в петък до клиника в Белград, която посещавал. Имал документи и доказателства за лечението си там.

"Той се лекува там периодично от две години, не е сега във връзка с производството срещу него. Дадена му е възможност да обжалва задържането. Делото е разгледано в ранните часове на съботния ден, в 5 сутринта, доколкото ми е известно. Засега е потвърден неговият арест", каза Галя Гълъбова - адвокат на Никола Николов.

По аферата с Агенция "Митници" в началото на април бяха задържани бившата директорка Петя Банкова и нейният заместник. И още- баща и син от Хасково - Стефан и Мартин Димитрови. По случая беше обвинен и бившият главен секретар на МВР Живко Коцев. Адвокатът на Николов заяви, че той не познава другите обвинени в участие в организирана престъпна група.

"Изключвам познанство, ако въобще можем да наречем познанство, с единия от участниците в ОПГ-то, който е на възрастта на г-н Николов и са от един и същи край. Дотам стига познанството им, но това със сигурност не предполага участие в престъпна дейност", посочи Галя Гълъбова.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    5 0 Отговор
    Хващам бас че ще изпуснат срока.
  • 2 И сега

    0 0 Отговор
    18 дни ли ще умува ?
  • 3 Паскал

    0 0 Отговор
    Не съм виновен! 🐩 Беше!
  • 4 Тома

    3 0 Отговор
    Ще стане също като Цветан Василев защото мафията е безсмъртна.
  • 5 Налягане

    1 0 Отговор
    И Нютон да екстрадират.
  • 6 Перо

    2 0 Отговор
    Ще стане като с Черепа! Безброй обвинения и всичките отпадат! Няма доказателства, които да издържат в съда, има корупция, има некадърност в предварителното производство! Всичко ще повтори обичайната практика в БГ правосъдие!
  • 7 Ефремов

    1 0 Отговор
    Правосъдието и правителството имитират че вършат някаква работа.Но всичко е прах в очите на хората.Защото по времето когато Борисов беше премиер ограбиха пирамидата КТБ.Но не пожелаха да поискат от Сърбия да ни го върнат Цветан Василев. Въпреки че можеше да им поставят ултиматум за членството им в ЕС. Но дори Борисов се хвалеше че бързо е прокарал тръбопровода с газ до Сърбия.За подобни неща хората ги наричат корупция.
  • 8 Ставрев

    1 0 Отговор
    По големи престъпници ни връщаха от ИНТЕРПОЛ но няма осъдени. Дори страната ни плаща глоби за неправомерно арестуване на много престъпници. Глобите не ги плащат виновниците а народа ни. За да няма корупция трябва прокурорите и ВСС да бъдат чужденци.Защото те не са толкова корумпирани като колегите им в България. Защото имат достойнство.
  • 9 Ричи

    1 0 Отговор
    Заради не качествена работа на прокурори и съдии недоволни хора им устройват атентати.