Last news in Fakti

20 Май, 2014 15:16 4 110 1

Свидетел обръща делото срещу Златко Баретата?

  • златко баретата-
  • златомир иванов-
  • тишо боксьора-
  • тихомир георгиев-
  • димитър вучев-демби-
  • показания-
  • софийски апелативен съд-
  • ранен-
  • съдебната палата

Тишо Боксьора, на чиито показания основно се крепеше обвинението, се отметна на 180 градуса

Свидетел обръща делото срещу Златко Баретата? - 1
Златомир Иванов-Златко Баретата

Делото срещу Златомир Иванов-Баретата най-накрая тръгна на втора инстанция в Софийския апелативен съд след редица неуспешни опити. Процесът, в който Иванов е обвинен за ръководене на престъпна група от 20 души за наркотрафик, известна като "Фирмата", започна с нов председател на съдебния състав - Вера Цветкова, която замества вече отстранения от длъжност Веселин Пенгезов.

Делото започна с разпит на осъдения за убийство Тихомир Георгиев-Тишо Боксьора, чиито показания бяха използвани и от първата инстанция на съда и основно на тях се крепеше обвинението. Той бе доведен от затвора, където излежава присъдата си. Днес обаче Тишо Боксьора даде коренно различни обяснения пред магистратите, като заяви, че са му предлагани 10 хил. лв. и "оправяне" на обвиненията, за да натопи групата на Златко Баретата. Натискът бил оказан от Димитър Вучев-Демби.

"Сега давам показания по съвест, защото тези хора са невинни", заяви Боксьора. На първа инстанция Тихомир Георгиев беше признал, че е бил част от т.нар. „наказателна бригада” на Баретата.  Тишо, който е работил като полицай в периода 1991-1998 г., днес отрече да знае нещо за „Фирмата“ и никога не се бил срещал с Баретата, преди да стане свидетел по делото.

Предишното заседание на съда срещу Баретата на 22 април се провали, след като докладчикът по делото не успя да присъства в залата поради заболяване.

На 29 януари 2013 г. Златомир Иванов-Баретата беше прострелян от отсрещната сграда на влизане в Съдебната палата за заседание по същото дело пред Апелативния съд. Негов охранител отвърна на огъня, след което също бе ранен от все още неизвестния нападател.

Днес Златко Баретата прекрачи входа на Съдебната палата, съпровождан от солидна охрана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    КОЛЕГА...........звучи гордо и значително!