Last news in Fakti

11 Април, 2016 01:30 926 0

Трилър, който преобръща представите за жанра

  • трилър-
  • преобръща-
  • жанра-
  • пиер льометр-
  • булчинска рокля

На 11 април майсторът на интелигентния психологически трилър Пиер Льометр се завръща с един роман, който ще преобърне представите ви за жанра. 

„Булчинска рокля“ (превод: Максим Благоев, 296 стр., цена: 17 лв.) не е поредният психотрилър със задъхана фабула, мистериозни персонажи и поразителни обрати. Льометр ни въвлича по най-невинния начин в перипетиите на нестандартен сюжет със силен социален привкус, над който се рее сянката на Хичкок и Брайън де Палма. От няколко години животът на Софи е кошмар, от който тя неуспешно опитва да се отърси. Всичко започва с на пръв поглед безобидна разсеяност, която бързо преминава в смазващо физическо и психическо неразположение. В крайна сметка тя губи работата си и съпруга си, останал инвалид след автомобилна катастрофа, който се самоубива при съмнителни обстоятелства. Следва най-страшното – отново, без да може да си обясни защо и как, Софи се превръща в убийца-рецидивист, издирвана от полицията на цяла Франция. 

Трилър, който преобръща представите за жанра

Пиер Льометр е сред най-видните съвременни френски писатели, а книгите му са преведени на над 30 езика. За романа „Ще се видим там горе“ получава 9 награди, включително „Гонкур“ 2013, най-авторитетното френско литературно отличие. Същата година той подели наградата на Британската асоциация на криминалните автори с френската кралица на трилъра Фред Варгас. Символичната декоративна кама му беше връчена за „Алекс“ – трескаво психологическо разследване с плътни образи и оригинална развръзка. В творчеството на Льометр съспенсът и интригата съжителстват гладко със социалната критика и прецизните екзистенциални наблюдения. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА