Last news in Fakti

8 Декември, 2016 22:47 3 408 3

10 емблематични цитата на Джон Ленън (видео)

  • джон ленън-
  • beatles-
  • citati

На 8 декември се навършиха 36 години от убийството му

10 емблематични цитата на Джон Ленън (видео) - 1
Снимка Архив

Феновете на The Beatles днес почетоха паметта на легендата Джон Ленън, който точно преди 36 години беше застрелян пред апартамента си в Манхатън от свой фен, пише International Business Times.

Вдовицата на ливърпулската легенда, Йоко Оно отбеляза годишнината от смъртта на Ленън с публикация в Twitter, където написа: "Заедно нека върнем Америка, зелената земя на мира. Смъртта на любим човек събитие, което те хвърля в бездната. След 36 години той все още ни липсва."

Представете си, певицата е бил застрелян и убит извън неговата Манхатън апартамент на този декемврийски ден през 1980 изпращащи отзвук по целия свят поп, че са все още се чувствах днес.

Датата е 8 декември, годината 1980. Джон Ленън и Йоко Оно се прибират от звукозаписното студио в Ню Йорк, когато се случва трагедията, която потопи със сълзи милиони хора по цял свят - музикантът от Beatles е застрелян и издъхва на път за болницата. Убиецът му Марк Дейвид Чапман е осъден на доживотен затвор.

Тук са събрани 10 негови цитата:

1. Мечта, която мечтаеш сам е само мечта. Мечта, която мечтаете заедно е реалност.

2. Аз вярвам на всичко, докато не бъде опровергано. Така че вярвам във феи, митове, дракони. Всичко съществува, дори ако е само в ума ти. Кой може да каже, че сънищата и кошмарите не са толкова реални като случващото се тук и сега?

3. Животът е това, което се случва, докато сме заети да кроим планове за бъдещето.

4. Реалността оставя много на въображението.

5. Нашето общество се управлява от налудничави хора с налудничави цели. Мисля, че сме управлявани от маниаци, които ни водят към маниакален край и мисля, че ще бъда наречен луд, защото казвам това. Точно за това е лудостта.

6. Всички те обичат, когато си заровен на шест стъпки под земята.

7. Талантът е способността да вярваш в успеха.

8. Ако има такова нещо като гений — аз съм такъв. Ако пък няма, не ми пука.

9. Или се уморяваш да се бориш за мир или умираш.

10. Всички ние носим Хитлер в себе си, но също така носим любов и мир. Така че защо не дадем шанс на мира поне веднъж?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Представете си, певицата е бил застрелян и убит извън неговата Манхатън апартамент на този декемврийски ден през 1980 изпращащи отзвук по целия свят поп, че са все още се чувствах днес.
    Що ще да рече туй умопомрачително изречение?

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Илиян

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "555":

    Публикувано във факти.бг: Що ще да рече туй умопомрачително изречение?

    Ще рече,че автора е направил copy/paste от някоя чужда статия през GOOGLE Преводач.....