Last news in Fakti

6 Август, 2012 11:59 848 0

Нови успехи за електронните книги

  • книги-
  • електронни книги-
  • е-книги-
  • литература-
  • amazon-
  • интернет
Нови успехи за електронните книги - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

За първи път британците купиха повече електронни книги отколкото отпечатани издания. Това ясно показва отмирането на традиционната хартиена книга и промяната в читателските навици. Великобритания може да се похвали с една от най-добре развитите и работещи интернет икономики. На всеки 100 продадени книжни четива се падат по 114 електронни, съобщават от Amazon.

Книгите под формата на файл взеха превес на американския пазар преди 4 години. Само 2 години обаче бяха нужни на британците, откакто на Острова бе лансират четецът Kindle. Не бива да забравяме и останалите устройства на  Apple, Sony и други, които също се борят за любители на книгите с афинитет към технологиите.

Освен това, електронните книги са по-евтини, което също е стимул върху потребителите.

От другата страната на океана пък вече мислят как да приложат джаджите в класните стаи. Учениците така или иначе имат достъп до новите технологии и ако „школото“ говори на техния език, ученето ще стане по-лесно и приятно, твърдят от Университета в Колорадо. Те също отчитат тенденция учебниците да влизат не в раницата, а в таблета.

Някои библиотеки в САЩ вече са въвели и абонамент за електронните си архиви, с който дори не е нужно любителите на писаното слово да ходят до там.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА