Last news in Fakti

24 Септември, 2012 11:08 871 0

Дизайнери облякоха манекени с хлебчета

  • фестивал на визуалния театър-
  • вирджиния додова-
  • уший ми...
Дизайнери облякоха манекени с хлебчета - 1
Модели в атрактивни костюми шият дрехи от хляб.

Модели – артисти и танцьори, с рокли с кринолин, огромни бухнали ръкави, високи шапки и обувки на 50-сантиметрови платформи изненадаха снощи минувачите пред Народния театър „Иван Вазов“.

Атрактивното шоу бе част от пърформънса „Уший ми...“ на сценографа Вирджиния Додова, носителка на награда „Аскеер“ отпреди няколко години. Под звуците на „Болеро“ на Равел нейните хора, единият от които носеше тоалет в десен, напомнящ за роклята от месо на Лейди Гага, ушиха от арабски питки за фалафел дрехи на няколкото дървени манекени в пространството на акцията. С парченца от вкусните хлебчета бяха почерпени деца и възрастни сред публиката. Плъзгайки се с изящни движения по площада, артистите се смесиха със зрителите и ги превърнаха в съучастници в спектакъла.

„Уший ми...“ се проведе като част от първия в България Фестивал на визуалния театър, създаден по идея на LUX-LUMINA GROUP и реализиран с участието на десет наши талантливи сценографи, представители на най-младата генерация театрални дизайнери. Сред тях са Вирджиния и Марина Додови, Мира Каланова, Огняна Серафимова, Ванина Гелева, Ева Вентова, Антония Попова, Мира Петрова, Йосиф Божилов.Те имат амбицията да отворят публичното и театралното пространство за една малко позната и не особено активно изследвана територия като визуалния театър.

Фестивалът е реализиран с изключителното финансово съдействие на Софийска община и Съюз на артистите в България и е част от седмицата посветена на деня на София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА