24 Юли, 2020 12:44 2 711 0

Клинт Истууд съди за милиони производители на хранителни добавки

  • клинт истууд-
  • део-
  • съд-
  • хранителни добавки-
  • марихуана-
  • канабис

Актьорът и режисьор вече е завел дела срещу 20-ина компании, както и 60 други ответници

Клинт Истууд съди за милиони производители на хранителни добавки - 1
Снимка: Shutterstock

Холивудската звезда Клинт Истууд съд няколко компании, които продават добавки с канабидиол заради това, че неправомерно използват името и лицето му за реклама на продукти, които той никога не би лансирал.

Актьорът и режисьор вече е завел две дела във федерален съд в Лос Анджелис, в които обвинява компаниите, че разпространяват фалшиви новини за намеренията на 90-годишния Истууд да напусне киното и да се отдаде на бизнеса с канабидиолови продукти, пише БТА, цитирайки Асошиейтед прес.

В исковете се отбелязва, че Истууд не участва в производство, продажба или лансиране на канабидиол, който се извлича от марихуана и често се продава като хранителна добавка или влиза в състава на кремове.

Истууд е завел делата за милиони долари обезщетение срещу двадесетина малки компании от различни щати - Аризона, Калифорния, Делауер, Флорида, които продават канабидиол и срещу 60 неназовани други ответници.

Една от обвинените от актьора компании, "Сера Лабс" обяви в изявление, че е работила за ограничен период от време с издател, който ги е насочил към реклами, които могат да използват. Фирмата спряла да ползва рекламите веднага, след като научила, че в тях се употребява името на актьора.

В иска се отбелязва също, че по електронна поща и в социални медии се разпространяват фалшиви статии за Истууд и за подкрепата му и бизнеса с канабидиол. В едното от двете дела се изтъква, че компаниите използват скрити тагове и други тактики, за да свържат името на Истууд с техните продукти при търсене на информация онлайн.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА