Last news in Fakti

10 Август, 2021 12:22 4 417 9

Александра Сърчаджиева искрена и откровена в Бургас

  • алекс сърчаджиева-
  • александра сърчаджиева-
  • пиеса-
  • на живо-
  • биографична пиеса

Биографичната пиеса на актрисата се радва на изключително голям интерес

Поради огромния зрителски интерес към спектакъла "На живо" Александра Сърчаджиева се завръща на бургаска сцена само няколко седмици след премиерата в черноморския град, пише сайтът Burgas24.

Постановката ще се състои на 12 август от 19:30 ч. в залата на Операта. Представлението е своеобразен моноспектакъл, но в него участва и Радена Вълканова. Текстът е на Яна Борисова, режисьор е Димитър Коцев-Шошо – син на легендарния Константин Коцев.

Може да се каже, че "На живо" прокарва нов път в българското изкуство – документалният театър. Това е вид изповед, при която актрисата застава без маска очи в очи с публиката и представя себе си. Затова не би било правилно ако кажем, че в спектакъла Александра Сърчаджиева играе роля. Не! Тя е болезнено искрена и беззащитно откровена.

"Подходих с огромен страх и силно вълнение към този проект. Няма как да бъде иначе, защото това е много лично и много различно от всичко, което съм правила.", споделя Алекс.

Биографичната пиеса разказва за най-трудните и най-хубави мигове в живота на актрисата. В представлението са включени несподелени досега моменти, които са изненадали дори и близките ѝ.

A post shared by Александра Сърчаджиева (@alex_sarchadzhieva)

Идеята ѝ хрумнала след интересна случка, която се разиграла само два месеца след смъртта на Иван Ласкин. Неин приятел я помолил да разкаже някаква забавна история на фирмено събитие и макар да била още в траур, Алекс все пак се съгласила и отишла на уговореното място.

Оказало се, че залата е претъпкана, а част от желаещите да я гледат не успели да влязат.

"Забелязах, че хората се смеят много повече на моите истории, отколкото на комедиите, в които играя. После плачеха на други“, признава актрисата.

По думите ѝ именно искреността и любовта, с които застава на сцената, скъсяват дистанцията и превръщат спектакъла в истинска приятелска среща… в терапия, след която и тя, и публиката си тръгват преродени.

Билетите за спектакъла на Продуцентска къща "Ажур Пико" вече са в продажба на касите на Часовника и Операта. Броят им е ограничен, поради изискването за запълването само на 50% от капацитета на залата.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Reееее

    8 1 Отговор
    гледах я в Откраднат живот... ми не става жената за актриса, слабичко играе....
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Зайко Байко многознайко

    1 6 Отговор
    До предните двама, не става , не става , но вие ще се пръснете от эавист, между другото това което си има си е нейно и ще си го дава на който ще! Вашите на$рани эадници дръжте эа себе си!

    Коментиран от #4

  • 4 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Зайко Байко многознайко":

    🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮гаден коментар остави хората да си кажат мнението .
  • 5 Доброжелател

    3 0 Отговор
    Прекрасна жена, но има проблем с т.нар. "биографичен" уклон... Тя е толкова млада, хубава, творчески способна и тепърва би трябвало да предстои най-доброто за нея в профисионален и в личен план. Вместо да се занимава с биографията си е по-добре да се наслаждава на живота!
  • 6 Психолог

    2 1 Отговор
    "Биографичният" уклон е резултат от отношението на баща и, известният артист Йосиф Сърчажиев. На времето Йоско е приземил "самолета" на пистата Пепа Николова и работата е ясна... Той няма бащински чувства, груб е и това измъчва Алекс. Това е мотивацията да върши тези неща.
  • 7 1111111

    2 2 Отговор
    Стига с тази Алекс .... . Всеки втори ден статия за нея ....Ама кой ги поръчва ?????? Държавата се тресе - но в медиите винаги Алекс .....
    Омръзна ни вече - става натрапчиво и неприятно ..... майка й , баба й - стига вече !!!!!!!!!!!

    Коментиран от #9

  • 8 я па тая

    0 0 Отговор
    От тая куковица нищо не става,само хаби въздуха.
  • 9 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "1111111":

    По-добре за нея , от колкото за сашкоиазис !