Last news in Fakti

16 Август, 2021 12:13 2 329 1

Банкси призна за свои графити в различни градове (ВИДЕО)

  • банкси-
  • графити-
  • мистериозен-
  • артист

Графитите са били изрисувани от Банкси в няколко британски курорта

Банкси призна за свои графити в различни градове (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Серията графити, която се появи миналата седмица в редица курортни градове в източните английски графства Съфолк и Норфолк, е дело на знаменития уличнен художник и графити артист Банкси, предаде Франс прес. Загадъчният артист лично потвърди авторството им, публикувайки видео в Instagram, което улавя моменти от създаването на графитите, предава БТА.

Поредицата, озаглавена "Голямата британска спрей ваканция", включва девет произведения. Сред тях е рисунка на плъх, който седи в шезлонг и държи в лапите си коктейл с мартини. Произведението се намира на плажа в пристанищния град Лоустофт.
На стената на къща, до която е поставена кофа за боклук, Банкси е изобразил чайка, която се спуска върху отпадъците. В парка на Лоустофт се е появила творба, озаглавена "Всички сме в една лодка", изобразяваща тройка деца моряци. Корпусът на плавателния е направен с помощта на скрап, който според "Скай нюз" впоследствие местните власти са премахнали.

Публикация, споделена от Banksy (@banksy)


В град Горлстън-он-Сий на стена, пред която е поставена пейка, Банкси е нарисувал щипка, с каквато се улавят играчките в автоматите, разположени по кейовете на популярни английски курорти. Когато някой седне на пейката, се създава впечатлението, че щипката ще го хване за главата.

Публикация, споделена от Chris Brown (@browno_)

На плажа в Кромър стрийт художникът е нарисувал графити, изобразяващи няколко рака, единият от които държи табела, предлагайки луксозни раковини на свои голи събратя. В Кингс Лин Банкси е трансформирал паметника на изобретателя Фредерик Савидж (1828-1897), поставяйки сладолед в ръката му и прикрепяйки му изплезен език. Над автобусна спирка в курортния град Грейт-Ярмут художникът е изобразил танцуваща възрастна двойка и акордеонист.

Британските медии отбелязват, че появата на серията графити е допринесла за увеличаването на потока от туристи към тези градове.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Като нямат хора на словото,

    5 2 Отговор
    които да казват истините за едно полуизгнило и лицемерно капиталистическо общество, което се дирижира от хитри наглеци, и Банкси е някаква утеха.