Last news in Fakti

1 Септември, 2021 07:37 4 299 15

Пласидо Доминго с уникален концерт в София (СНИМКИ)

  • пласидо доминго-
  • соня йончева-
  • концерт-
  • софия

Соня Йончева му партнира в едно от събитията на годината

Пласидо Доминго с уникален концерт в София (СНИМКИ) - 1

Близо 5000 души гледаха на живо концерта на Соня Йончева и Пласидо Доминго в София. Декор на едно от най-важните културни събития през годината беше храм-паметникът „Александър Невски“.

„Щастлива съм, че може да преживеем заедно концерта „Гала в София“, който е сбъдната моя мечта. Вълнението ми, когато пея пред българска публика, не може да се опише. В последните години все по-често отправям поглед към България и се стремя да я включвам в моите творчески планове. Защото никога не забравям, откъде съм тръгнала“, споделя Соня Йончева.

Концертът, на който присъстваха президентът на България Румен Радев със съпругата си, кметът на Софи Йорданка Фандъкова и редица и други политици и културни дейци, започна с увертюра из операта „Силата на съдбата“ на Джузепе Верди на Софийската филхармония под диригентството на Найден Тодоров. Последва изпълнение на сопраното Соня Йончева, която изпълни ария от Леонаро из първо действие на операта „Трубадур“ от Джузепе Верди. Първото общо произведение, което изпълниха Соня Йончева и Пласидо Доминго в сърцето на София беше дует на Жермон и Виолета из второ действие на операта „Травията“ на Джузепе Верди. Първата част завърши с дует на Аида и Амонастро из трето действие на операта „Аида“ от Джузепе Верди.

Във втората част хилядите зрители на площада, както и милиони почитатели на Доминго от цял свят, които можеха да гледат концерта през Интернет, се насладиха на изпълнения на Чуека, Тароба, Бърснейн, Торес, Лора и Пенела.

Пласидо Доминго с уникален концерт в София (СНИМКИ)

Пласидо Доминго с уникален концерт в София (СНИМКИ)
Пласидо Доминго с уникален концерт в София (СНИМКИ)

Пласидо Доминго с уникален концерт в София (СНИМКИ)

Пласидо Доминго с уникален концерт в София (СНИМКИ)

Пласидо Доминго с уникален концерт в София (СНИМКИ)

Пласидо Доминго с уникален концерт в София (СНИМКИ)

Пласидо Доминго с уникален концерт в София (СНИМКИ)

Пласидо Доминго с уникален концерт в София (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Честито

    25 1 Отговор
    В оперното изкуство винаги сме били силни. Ако така бяхме и в спорта и политиката, можехме да владеем цяла Европа.
  • 2 Тъп

    1 4 Отговор
    Ще стане хубава сбирка.
  • 3 Велик

    16 3 Отговор
    Това е.
  • 4 Механик

    5 7 Отговор
    Тоя пич не го ли бяха обвинили, ,че като малък ощипал там една мома?

    Коментиран от #11

  • 5 Чичо

    14 2 Отговор
    Заглавието е невярно и е пример за слаба журналистическа култура. Концертът беше на Соня Йончева и Пласидо Доминго.
  • 6 Е там на площада

    7 5 Отговор
    Където е корумпирания и клоунски хайлайф на България няма Коронавирус!?!? Там няма ограничения!? Глупациииии
  • 7 Дон Джовани

    9 10 Отговор
    Наложи се Пласидо Доминго да отложи началото с 15 минути защото президента на република България и съпругата му не бяха заели местата си. 80 годишният Пласидо не би си позволил да започне без такива тънки познавачи на оперното изкуство да седнат в ложата. Радев и съпругата му са закърменихот малки с оперното изкуство и не пропускат да му се насладят. И у нас и в чужбина.
  • 8 Пласидо

    3 8 Отговор
    А, къде е Фатмака и втората дама?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Какво научаваме от горната статия?

    16 2 Отговор
    Сопраното Соня Йончева изпълнява ария ОТ ЛЕОНАРО из операта " Трубадур" на Джузепе Верди. Може би авторката никога не е ходила на опера и не знае, че ария от Леонардо няма, а има ария на Леонора. Действащо лице в операта "Травията" Жерман също няма, има Жермон и най-накрая за капак идва Амонастро от "Аида" , вместо Амонасро.Без коментар.

    Коментиран от #14

  • 11 Посетител

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Механик":

    До 4: По онова време е било напълно нормално, младеж да ощипе засукана мома. Днес на това се гледа, все едно си я търтил момата по гръб на площада, пред погледа на всички и си викал "Иху-у!".
  • 12 САЩко

    5 4 Отговор
    Още веднъж се показахме , че сме простаците ( не прусаците) на Балканите. Началото на концерта да се отложи заради един зелен чорап , който всъщност въобще не му е било ясно за какво става въпрос. И такъв човек се натиска за втори мандат като президент! Ужас - още 5 години простотии на президентско ниво ( не че на другите нива ги няма).
  • 13 Никога не е късно да станеш за резил

    5 0 Отговор
    Точното заглавие на публикацията трябваше да бъде,Демонстрация на вокало падението! Ако тези двамата трябваше да пеят снощи в Италия,щяха да бъдат освиркани и замервани с домати,което е характерно за темперамента италианска оперна публика,когато и се предлага некачествено пеене! На Галя Йончева трябва да и светне червената лампичка,защото певческата и техника е погрешна,и ако продължава да пее така,скоро ще се прости с красивата си гласова природа,както навремето се прости със своята Мария Калас,и то 40 -сет годишна! За Пласидо Доминго коментара е излишен! Трябваше достойно да слезе от оперната сцена,за да не се излага така на почтените му 80 години!
  • 14 питам си

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Какво научаваме от горната статия?":

    То няма и опера "ТравиЯта", ама това е друго нещо.Питайте кметицата и тя ще говори същите пасквили, интересно ми е кога Каргофка е била друг път на оперни изпълнения!!!
  • 15 ддд

    0 1 Отговор
    БНТ абдикира от " Аполония" и прекрасните " Софийски солисти". Гладни за концерт, платихме за стийм по 39 лв. и гледахме и слушахме парцуелли. Е тва е изкуство.