Last news in Fakti

7 Октомври, 2021 22:51 4 479 3

Зловещ призрак напада младежи в японско имение

  • блясъкът на черната усмивка-
  • касандра коу

Кратката, но ефектна новела „Блясъкът на черната усмивка“ елегантно интерпретира класическата история за обитаваните от духове къщи

Зловещ призрак напада младежи в японско имение - 1
Снимка: Сиела

Обичате ли страшни истории? Боите ли се от привидения? Изкушавате ли се от екзотиката на Япония? Ако отговорът на всички тези въпроси е „да“, значи „Блясъкът на черната усмивка“ е точно за вас!

Eдно древно имение от епохата Хеян се извисява изоставено… Основите му лежат върху костите на отдавна погребана невеста, а в стените му са вградени останките на момичетата, принесени в жертва в нейна чест. Това е идеалното място за група приятели, които се събират именно там, за да отпразнуват сватба – търсещи адреналина и вълнението, които предизвикват подобни прокълнати постройки.

Нощта, предвидена за гуляй, надпиване и палави игри, бързо обаче се превръща в кошмар, тъй като неподозирани тайни започват да изплуват на повърхността и дори най-крепките взаимоотношения между младежите са напът да се разпаднат на парчета. Същевременно, имението също таи зловещи тайни – в сенките дебне булката-призрак с черна усмивка и гладно сърце. В мръсотията и прахоляка на мрачните коридори тя се чувства самотна и милее за млада компания... а апетитът ѝ ще я превърне в най-опасното създание, което можеш да срещнеш, когато слънцето залезе!

Зловещ призрак напада младежи в японско имение

Кратката, но ефектна новела „Блясъкът на черната усмивка“ елегантно интерпретира класическата история за обитаваните от духове къщи. Нещо повече – наред с ужаса и фантастичните ситуации, творбата на талантливата Касандра Коу е не само страховито литературно преживяване, но и опустошително изследване на скръбта, паразитния характер на взаимоотношенията и последиците от нашите действия. Хорърът умело съчетава стандартните жанрови прийоми с естетиката на източния фолклор, а великолепното оформление на художника Самюел Арая допълнително подсилва въздействието върху читателя…

„Блясъкът на черната усмивка“ e в превод на Зорница Русева и ще атакува българските книжарници на 13 октомври – съвсем навреме за предстоящия празник Хелоуин.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Учуден

    5 11 Отговор
    Чета заглавието....брех призраци си викам. По-натам става ясно, че ще е някакъв хорър филм... а се оказва книга. Кой чете книги, бе хора?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Елена в кутия

    4 0 Отговор
    Много апетитно