Last news in Fakti

27 Април, 2022 09:13 929 3

"Сатирата" със спектакъл за 100-годишнината от рождението на Радой Ралин

  • радой ралин-
  • сатиричен театър-
  • сатирата-
  • годишнина-
  • спектакъл

Участие в него ще вземе и композиторът Хайгашод Агасян, който е бил сред близките приятели на Радой Ралин

"Сатирата" със спектакъл за 100-годишнината от рождението на Радой Ралин - 1
Снимкa: БГНЕС

Отбелязваме 100 години от рождението на Радой Ралин. По този повод Сатиричният театър подготвя спектакъла "Една красива грешка".

Изразните средства на сатирата, с които така умело си служи неповторимият Радой Ралин, са актуални и днес, казва синът му Кин Стоянов.

"Човечеството ще се пресити от този първосигнален език, където няма подтекст, че малко по малко ще започне да се връща към езоповия език. Сатирикът е човекът, който е най-сериозно полезен за всеки един управник, за всяка власт", добави Кин Стоянов.

А самият Радой Ралин прогнозира: "Светът ще става още по-коварен и няма вече никаква врата, която да затваряш благодарен."

"Хората винаги са виждали истинския Радой Ралин и това се познава. Затова той е това, което е и хората толкова го обичат. Никога не е имало грам фалш в това, което показва пред света", каза внукът на Радой Ралин - Димитър Стоянов.

Впечатлена от стиховете на Радой Ралин е и неговата правнучка Капка, която е едва на 10 години, но вече познава творчество му.

100-годишнината от рождението на знаменития писател, поет и сатирик ще бъде отбелязана на 27 април със спектакъла "Една красива грешка" в Сатиричния театър. Участие в него ще вземе и композиторът Хайгашод Агасян, който е бил сред близките приятели на Радой Ралин.

"Това беше преди 30 години - направихме една касета - Радой пее, докато не стане ясно".

На спектакъла по повод годишнината Хайгашод Агасян ще изпее две песни: "Примирение" и "Ода за доносниците".


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Богомил Райнов

    2 1 Отговор
    Радойчо беше шут.Остроумен и некъпан като Васе Кръпката.С партийно билетче беше.Абе популярна шматка,да весели народеца..
  • 2 велик е

    1 0 Отговор
    Много умело се е възползвал от някои пословици и поговорки, събирани от Петко Р. Славейков.
  • 3 Велик

    0 1 Отговор
    "Човек за човека е брат. Разбра ли бе, гад?!"