Last news in Fakti

27 Май, 2022 22:05 1 063 2

„Хъб на изящни изкуства“ в Мостар отваря врати в събота, 28 май 2022

  • мостар-
  • на босна и херцеговина-
  • хъб на изящни изкуства-
  • abraham group

Събитието е от голямо значение за Мостар и е един от най-значимите моменти в историята на града, казват организаторите

„Хъб на изящни изкуства“ в Мостар отваря врати в събота, 28 май 2022 - 1
Снимка: ФЕНА

Събитието е от голямо значение за Мостар и е един от най-значимите моменти в историята на града, казват организаторите, съобщи агенция ФЕНА

Жителите на Мостар и на Босна и Херцеговина ще имат възможността да видят и да почувстват най-великите творби на изкуството, излагани някога в този регион, и така Мостар ще придобие допълнителна туристическа стойност – музей от световна величина.

Откриването на „Хъб на изящни изкуства“ е истински принос към развитието на културния живот на града и региона. Пазарната оценка на творбите в „Хъба на изящните изкуства“ е към 300 милиона косовски марки

Важно е да се подчертае, че тази колекция е една от най-значителните на Балканите по отношение на модерно изкуство и събира на едно място някои от най-значителните имена в историята на изкуството.

Произведенията на изкуството, изложени в хъба, са изключително и внимателно подбрани от значителната и богата мозайка на колекцията, собственост на Фондация MTA, казаха от Abraham Group.

Визията и вярата, че изкуството е най-висшият аспект на съществуването, от който човекът развива своето съзнание, бяха отправната точка и силата, която подтикна създаването на колекцията. Интегрирането на стилистичните различия, проникването във времето и срещата с далечни места правят това изкуство живо, енергично, впечатляващо и поучително.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гедерейка

    0 0 Отговор
    Косовски марки🤭🤭🤭🤭😁😁😂😂
  • 2 Зззз

    0 0 Отговор
    Какво е тава "хъб"! Брей ама много богат този английски ! Преди години един искаше да смени азбуката ни с английска ,ама не му се отвари парашута ,но започнаха тотално заместване на българските думи с конски. Това ли издава е нтелигентноста ви?