Last news in Fakti

16 Юли, 2022 10:40 1 289 2

Национален фестивал на етносите "Еднакви в различното" се провежда днес в Мъглиж

  • стара загора-
  • национален фестивал на етносите-
  • еднакви в различното-
  • мъглиж

Шести Национален фестивал на етносите "Еднакви в различното" ще се проведе днес на площад „Трети март“ в град Мъглиж

Национален фестивал на етносите "Еднакви в различното" се провежда днес в Мъглиж  - 1
Снимка: Национален фестивал на етносите

Шести Национален фестивал на етносите "Еднакви в различното" ще се проведе днес на площад „Трети март“ в град Мъглиж.

Жителите и гостите подбалканското градче ще видят пъстра мозайка от песни, танци и фолклорни традиции и носии на различните етноси. На щанда „Бабината кухня“ посетителите ще имат възможността да се срещнат с културата и да опитат домашната кухня и специалитети на българи, каракачани и роми, живеещи на територията на община Мъглиж. Ще бъдат представени обредни хлябове и ястия. Организаторите, от местната администрация и Народно читалище „Пробуда- 1869“ са подготвили и улица на занаятите „От ръцете на майстора“.

Тази година във фестивала, който е под патронажа на кмета, ще вземат участие 200 изпълнители от 29 състава от цялата страна.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селския

    4 2 Отговор
    Значи ще има сиганска баница......
  • 2 Е(т)нолог

    3 1 Отговор
    За един конкретен етнос (един такъв "културноособен") конкретно мотото на т. н. "фестивал" требе да е "С еднакви ЗАДЪЛЖЕНИЯ - не само права! - в различното"...