Last news in Fakti

21 Август, 2022 17:45 1 895 4

Поредно признание за българския филм "Жените наистина плачат"

  • жените наистина плачат-
  • български филм-
  • признание-
  • европейски филмови награди

Филмът селектиран за Европейските филмови награди

Поредно признание за българския филм "Жените наистина плачат" - 1
Снимка: Kино Арена

Българският филм "Жените наистина плачат" е сред 30 филмови творби, които Бордът на Европейската филмова академия избра за селекцията за игрални филми на Академията за 2022 г., съобщиха от Националния филмов център, предаде БТА.

Това е втора селекция за режисьорското дуо Милева и Казакова, след като дебютът им "Котка в стената" също беше с такова постижение през 2020. И още едно високо признание за целия екип на филма, който след премиерата си в Кан завоюва участия на редица престижни фестивали като Сараево, Карлови Вари, закриващ филм на Варшавския фестивал, Виенале, Сао Пауло, Корк, фестивала на Американския филмов институт, SXSW (На юг от югозапад) , Триест. Там към получените вече награди се добави и специалната награда Audentia (Кураж) на Евроимаж на съвета на Европа.

"Какво безспорно признание за европейски филм! Особено в тази компания, рамо до рамо с Рубен Йослунд, Педро Алмодовар, Кенет Брана и много други, чиито филми триумфираха по световните сцени в последната година".

Европейските филмови награди, отличаващи най-големите постижения в европейското кино, ще бъдат връчени на 10 декември в Рейкявик, Исландия, а процедурата по подбор е в разгара си. През септември ще бъде обявена още една селекция.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 за какво

    6 0 Отговор
    Жените наистина плачат? Освен при загуба на близки ...

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Соваж бейби

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "за какво":

    Tестостеронът (мъжки) може да повиши прага на плач, докато женският хормон пролактин може да го понижи и да направи жените по-емоционално уязвими. Индикация за това е следродилният блус феномен, от който страдат повече от половината жени, също така, преди пубертета, докато нивата на пролактин са сравними при момичета и момчета, на практика няма разлики, когато става въпрос за плач.Жените са по изложени на емоционални ситуации. Те също така имат по-голяма емпатия, те са по отговорни за грижата на децата , което ги поставя в по-голям контакт с емоционалните ситуации. Придават по-голямо значение на социалните отношения, може би гледат по-сантиментални филми... Нещо повече, те реагират психически на физически афективни реакции и по често се чувстват безпомощни в беда, докато мъжете са склонни да се съпротивляват по агресивен начин,безпомощността е, според мен по важен повод за плач от тъгата .
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.