Last news in Fakti

4 Януари, 2023 14:58 2 753 19

Актьорите от "Ромео и Жулиета" съдят "Парамаунт" заради гола сцена, в която са участвали като непълнолетни

  • парамаунт-
  • студио-
  • жалба-
  • актьори-
  • голи сцени-
  • ромео и жулиета

Оливия Хъси и Ленард Уайтин са били непълнолетни по време на снимките на "Ромео и Жулиета" през 1968 г.

Актьорите от "Ромео и Жулиета" съдят "Парамаунт" заради гола сцена, в която са участвали като непълнолетни - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Изпълнителите на главните роли от филма на Франко Дзефирели "Ромео и Жулиета" от 1968 г. подадоха жалба срещу филмовото студио "Парамаунт" пред съда в Лос Анджелис заради участието си в гола сцена, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

Оливия Хъси и Ленард Уайтинг са били съответно на 15 и 16 години по време на снимките. И двамата печелят награда "Златен глобус" за актьорските си изпълнения.

Макар вече да са над 70-годишни, двамата актьори са подали жалба в Санта Моника през миналата седмица. Според обвиненията им студиото, което е продуцирало филма, ги е експлоатирало сексуално, докато са били непълнолетни, разпространявайки сцена с голите им тела.

Според жалбата на актьорите режисьорът Франко Дзефирели, починал през 2019 г., е настоявал голата сцена да бъде заснета, защото без нея "филмът ще се провали". Първоначално сцената е била замислена с участието на актьорите, облечени в бельо в светъл цвят. В деня на снимките двамата млади актьори са разбрали, че ще участват в гола сцена. Режисьорът Дзефирели ги е заплашил, че отказът им ще доведе до напускане на Холивуд и невъзможност да продължат да работят в киното, се казва още в жалбата.

Освен това Франко Дзефирели е уверил Хъси и Уайтинг, че снимки на голите им тела впоследствие няма да бъдат разпространявани. Според тях студиото е знаело или би трябвало да знае, че снимките ще бъдат разпространени тайно.

Двамата актьори твърдят, че са страдали от тревожност и са били разстроени в продължение на пет десетилетия след излизането на филма. Оливия Хъси и Ленард Уайтинг претендират за обезщетение в размер на 500 милиона щатски долара.

Според адвоката им Соломон Грисън емоционалните щети са продължили през годините, особено след пускането на нова версия на филма.

Засега студио "Парамаунт" не отговаря на обвиненията.

Списание "Варайъти" припомня, че Оливия Хъси е защитила голата сцена в интервю през 2018 г. "Беше необходимо за филма", е казала Хъси по повод сцената.

"Ромео и Жулиета" получава четири номинации за награда "Оскар" през 1969 г. - за най-добър филм, костюми, режисура и операторско майсторство. Печели награди за най-добър филм и костюми.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5523

    35 0 Отговор
    Глупости,след като са били непълнолетни техните родители са се съгласили.Кой е подписал договора вместо тях?
  • 2 Зевс

    38 2 Отговор
    На стари години се сетили да изкарат увеличение на пенсията ;)
  • 3 Хихихи..

    30 2 Отговор
    Кво беше рекъл Айнщайн - И Вселената,и Глупостта са безкрайни,макар че за първото не съм сигурен..Ако Западният свят умре,то ще е от Алчност!
  • 4 мдаа

    29 3 Отговор
    Съвсем скоро в западният свят няма да иска никой да прави изкуство, защото като нищо след 50 години някой ще го обвини, че го е погледнал похотливо или му намигнал с едно око в знак на сексуално желание. Скоро и мъжете няма да поискат да погледнат жена, че знаят ли дали утре няма да реши да го фалира, защото я бил пожелал с поглед. Всички тези процеси изобщо не са случайни, а последиците, които целят, са ужасяващи. Дано българите запазят здравия си разум и не залитнат в тази посока.

    Коментиран от #17

  • 5 ДА ИЗМЭТЕМ харвардския ГАЛОSHHH

    25 1 Отговор
    Ей, горките, те не знаели, че голите сцени ще влязат във филма!
    И защо според тях са ги снимали тогава, като няма да ги включат там...
  • 6 Човеците са паразити

    12 5 Отговор
    Всеки търси плячка, та и тези. Светът стана гнуснен. Моля се за метеорит или поне за ядрена война да унищожи това деградирало човечество.
  • 7 дедо Гошо

    22 0 Отговор
    Ей сега пускам една жалба до съда, че през 1975 г военните ми слагаха бром в чая за да не става. Вече усещам последствия от това подло действие. Ще поискам 1 милион лева от военните, та да си живея спокойни старини.
    Иначе сериозно, тия двамата са много алчни типове, но съм сигурен, някой още по-алчен адвокат е подел инициативата.

    Коментиран от #18

  • 8 Соваж бейби

    6 0 Отговор
    Как е възможно да пусне такава жалба ,дело и закон за това ?!
    Парамаунт също имат добри адвокати !Би следвало да вдигнат родителите им от гроба не вярвам да са живи ?!И да има дело ,социалните да отнемат децата в приемни семейства или домове ,да се конфискуват парите и да се съди и двете страни ехееее ми тя става дълга и дълбока ?!По вероятно е тези двамата да дават пари на Парамаунт ,за загубено дело или филма да бъде свален от сцена ,изтрит нещо такова следва.
  • 9 Идън

    12 0 Отговор
    Какво лицемерие... получили са си хонорар за играта- включително и за сцената в леглот Дори и тя е с дискретна голота . Това е изкуство. Били са непълнолетни- не и малоумни. Филмът има Оскар за режисура и костюми и е с прекрасната музика на Нино Рота-,,A Time For Us,,

    Коментиран от #10

  • 10 Соваж бейби

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Идън":

    Желанието за лесни пари ,прави чудеса и ако си повярват цирка е пълен !Не си спомням кой филм беше мисля че Скарлет,африканката бе пуснала дело че играла роля слугиня/робиня .Било на расистка основа не си спомням какво и бе желанието филма да бъде изтрит ,пари ли ама си е трагикомедия .В ролите за афропроблеми и историята им вече трябва да слагат бели хора и да ги боядисват със сажди за да няма проблеми ,някой ден не се знае ...ще има дело че го направили африканец белият човек в роля афро ,или пък онези ще имат претенция ,защо е бял ми не е техен ?...Няма угодия
  • 11 Ром Бакарди

    3 0 Отговор
    Патувах до Боргас за да участвувам вав идин конгрес на полиглотите вав Еуропа, пунеже гуворя идинайси язика. Утивам там и са настанявам вав някакав бутиков хутел, шес звизди. Влязвам у банята да са къпя, а утсреща кууперация, ама много близо-има няма 10м от терасата. Няква утчаяна сапруга ма киризила как са сапунисвам, как са обливам сас топла вуда, скивала мускулестото ми тяло, чи сам висок и мургав тарикат....и уткачила. Дали са е ваз.бу.ди.ла- ни зная, ама извикала: полиция, пожарна, данс, граничнити шарифи, воуенноваздушнити сили, спец-утряда! Щот съм бил гол и сам й причинил......безпокойство, тревога, душевно неразположение, морално неразположение, сас видими следи на параноя и шизуфрения! Сига иска кумпенсация от два милиона лева! Ша плащам...ко да прая!

    Коментиран от #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Мислителят

    4 0 Отговор
    Бяха непълнолетни - да . При това условие родителите отговарят за тях , за това родителите дават съгласие или не за всичко , което се прави пред камерата . Родителите подписват договорите . А дали е така ?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Обожател

    2 0 Отговор
    По-добре да не развалят впечатлението от най-добрата версия на Ромео и Жулиета с подобна старческа алчност.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ахмак Тенеке Кадън

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "мдаа":

    Как ли не са се сетили още да съдят за погледи? Има даже на какво реално да стъпят, религиозни възгледи (примерно): "Аз пък ви казвам, че всеки, който поглежда на жена с пожелание, вече е прелюбодействувал с нея в сърцето си. Матей 5:28 (Православен)"
  • 18 гой хайван

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "дедо Гошо":

    Пише кой е по-алчният им адвокат - Соломон Грисън. А на бас, че не можеш да се сетиш от къде идва името му?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.