Last news in Fakti

25 Октомври, 2013 19:50 1 336 0

"Джобен фестивал" показва картини, родени във фабрика за пушки

  • "джобен фестивал"-
  • изложби-
  • "ателие пластелин"

Ще могат да се видят и накити на майсторка, учила в Барселона

Eсенното издание на "Джобен фестивал"- форума за кратки форми в изкуството, който се провежда два пъти годишно, ще се състои от 1 до 3 ноември в "Ателие Пластелин" на ул. “Цар Симеон” 48. В деня на откриването той ще отпразнува и първия си рожден ден. През първата година от съществуването му във фестивала взеха участие повече от 60 артисти от всички сфери на изкуството с над 80 свои произведения. През септември Джобният арт фестивал излезе дори извън столицата, като гостува на Нощта на музеите и галериите в Пловдив.

В това ноемврийско издание акцентът ще е върху изложбите. Всяка вечер ще бъдат откривани по две, като сред тях се открояват бижутата на Пламена Найденова и Полина Димитрова, последната изучавалата майсторството на бижутерския занаят в Барселона. Ще може да се види изложбата „100 малки рисунки – родени във фабрика за пушки“ на Валентина Григорова (Vanda Wild) с творби, изработени от мастило за пушки, както и картините на актрисата Стилияна Кръстева-Стела, инспирирани от странстването й в Кения.

Сред другите събития са една видеоинсталация на „Цирк Кумбо", включваща два от спектаклите им, а също и няколко пърформанса и мини-представления: "Душа" с участието на Ана Вълчева, "Атрактори" на Биляна Георгиева и Ренета Кирилова и фрагменти от "Мерсие и Камие" от Самюъл Бекет на Борислава Бориславова.
Филмовото изкуство бъде представено от филма "Ангел" на режисьора Смилен Савов. Ще има и още много други „джобни” събития.

Специално за откриването на Джобния фест от сдружение „Петя Павлович" ще представят своя музикален мини спектакъл „Аll We Need Is LOVE”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА