20 Юни, 2024 08:38 1 835 2

Почина вдовицата на режисьора Елдар Рязанов

  • елдар рязанов-
  • ема абайдулина

Ема Абайдулина се омъжва за автора на "Гара за двама" и "Жесток романс" през 1995 г.

Вдовицата на съветския и руски режисьор Елдар Рязанов Ема Абайдулина почина на 83-годишна възраст, съобщи филмовият критик и сценарист Лариса Малюкова в канала си в Telegram.

Абайдулина дълго време беше художествен ръководител на филмовия клуб "Елдар". Тя е родена през 1941 г. Бъдещата съпруга на съветския режисьор се занимава журналистика. Омъжва се за Елдар Рязанов през 1995 г.

Елдар Рязанов е роден в Самара на 18 ноември 1927 г. Режисьорът почина на 30 ноември 2015 г. на 89 години. Автор е на филмите "Карнавална нощ", "Иронията на съдбата, или Честита баня!", "Служебен романс", "Гараж", "Гара за двама", "Жесток романс".


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ооо НЕЕ...😞...

    1 1 Отговор
    Лоша новина..Ооо
    Някой е надрал с пиронъ
    Вратите на москвича...Ооо😱
  • 2 БЪЛГАРИН

    1 0 Отговор
    стига вече с тези руснаци, те са наши врагове, презират ни, обиждат ни, а ние пишем за тях и ги хвалим
    пълен бойкот! стига руска музика, култура, кино, години наред ни се натрапваха тъпите съвестки филми и песньовки
    Русия е наш вековен враг - винаги е била такава! Защото трябва да я славим. Нека да я забравим. Сега в Русия не дават бг филми, не се превеждат бг автори, не се допускат бг театри, а ние да им се мазним с излишни публикации
    Не знаем какво става в близките ни страни - Полша, Чехия, Румъния, Унгария, а пишеш за омразната Русия, стига вече - Русия на боклука! Фашистка държава, която запали света! Всички страдат, а за братята украинци, с които сме най- близки по произход, история и култура, това е страшен ГЕНОЦИД - РАЗРУШАВАНЕТО НА ЕДНА ПРЕКРАСНА ДЪРЖАВА, ЖИТНИЦАТА НА ЕВРОПА