4 Октомври, 2024 09:52 254 1

Арт наВън: Успешен фестивал на изкуствата и културата в НЧ „Алеко Константинов 1897“

  • читалище алеко константинов-
  • арт навън

Програмата беше изпълнена с разнообразни активности за малки и големи

Арт наВън: Успешен фестивал на изкуствата и културата в НЧ „Алеко Константинов 1897“ - 1

На 28 и 29 септември 2024 г. в двора и залите на Народно читалище „Алеко Константинов 1897“ в София се проведе фестивалът „Арт наВън“, който привлече десетки почитатели на изкуството и културата. Събитието имаше за цел не само да представи новите школи, които ще стартират през учебния сезон, но и да вдъхнови събиране на средства за реновация на сградата на читалището.

Програмата беше изпълнена с разнообразни активности за малки и големи. Началото беше дадено с театралната постановка „Пинокио“, представена от Театър „Метаморфози“, която предизвика вълна от емоции сред малчуганите. След това, в двора на читалището, се проведоха творчески работилници по рисуване под ръководството на Ася Аксентиева, хип-хоп танци с Цветелина Димитрова и семинар на музикалната школа „Радост“, където децата се запознаха с пиано, солфеж и пеене.

Арт наВън: Успешен фестивал на изкуствата и културата в НЧ „Алеко Константинов 1897“

На 29 септември участниците имаха възможността да се насладят на изпълненията на духовия оркестър „Марковски орли и приятели“ от НЧ "Културн подем 2020" с. Мирково, както и на впечатляващи музикални изпълнения по китара, ударни и поп и джаз пеене от школите на Явор Деспотов и Марио Спасов. За финал на деня се проведе уъркшоп по рисуване на мандали, който предложи едно релаксиращо и креативно изживяване на възрастните участници.

Фестивалът „Арт наВън“ не само обедини хората около общата кауза за подпомагане на читалището, но и вдъхнови мнозина да се включат в новите школи и активности, които ще се провеждат през годината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БРАВО

    0 0 Отговор
    Много е тънка разликата между изкуство и изкуствено.