Last news in Fakti

5 Май, 2015 08:01 1 028 2

Внезапни проверки в болниците

  • внезапни-
  • проверки-
  • болниците

Районните здравни каси да могат да правят внезапни проверки - в момента на оказване на медицинската помощ. И ако се установи нарушение, да налагат санкции в реално време, без да се чака тази дейност да се отчете от лекари и болници, както е в момента, съобщава в днешния си брой вестник „Труд”.

Освен това експертите на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) да проверяват трудовите и гражданските договори на медиците, отпуските и болничните им, както и какви са техните месечни графици.

Това са част от предложенията на управителя на институцията д-р Глинка Комитов, които той е предал на депутати от здравната комисия. В момента народните представители разглеждат промени в Закона за здравното осигуряваане (ЗЗО) на второ четене.

Ако можехме да правим проверки на договорите, нямаше да се случи това, което стана в една болница, каза д-р Комитов, визирайки инцидента с пребитото бебе в “Софиямед”. Ако в лечебните заведения има такъв контрол, ще бъде ясно и дали наистина в тях има съответните квалифицирани кадри, добави още д-р Комитов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 У1чи

    0 0 Отговор
    Ако се направят реални проверки то Токуда трява да се затвори за превишаване работните часове на служителите
  • 2 Георгиев

    0 0 Отговор
    Това ще бъде един прекрасен начин, да затрият почти всички болници в България! След като държавата не им помага, а се опитва само да ги спъне и ограничи! А Софиямед за мен се превърна в жертва на война за пациенти и една корумпирана схема, в която участват и политически лица!