Last news in Fakti

20 Септември, 2011 10:56 6 963 2

Чичолина с 3 000 евро пенсия като ексдепутат

  • чичолина-
  • илона сталер

Бившата порно звезда ще получава 39 000 евро годишно заради своя мандат в долната камара на парламента от 1987 г. до 1992 г.

Скандал тресе Италия! Хилядите италианци са потресени.....не от приетите наскоро сериозни бюджетни ограничения от кабинета на Силвио Берлускони, а от факта, че бившата порно звезда от унгарски произход Анна-Елена (Илона) Сталер, известна като Чичолина, от ноември ще получава годишна пенсия от 39 000 евро. Парите не са заработени в индустрията за филми за възрастни, а от мандата на Чичолина като депутат от радикалната партия от 1987 година до 1992 година, пише в. „Гардиан“.

По тази причина Илона Сталер ще се възползва от правото си, че на 26 ноември навършва 60 години и спокойно ще излезе в пенсия като депутат.

Чичолина може да е спорна фигура, но трябва да се отбележи, че получава същата пенсия като всеки италиански политик с един мандат в парламента. Още нещо, което трябва да се отбележи, е, че привилегии като тази не бяха премахнати при изработването на мерките за ограничаване на дефицита на страната.

Кохортата от политици на Апенинския полуостров струват на данъкоплатците близо 1,3 млрд. евро годишно. Страната страда от тежкия бюрократичен апарат, разпределен на 4 нива на управление: национално, регионално, областно и общинско. За всяко едно от тях се провеждат избори.

Италианските депутати имат серия от придобивки като безплатен обществен, въздушен и морски транспорт. Тези привилегии са малко странни, ако се вземе в предвид че брутната заплата на депутат от долната камара е 140 000 евро годишно. Към нея той получава нови 42 000 евро за работа в комисии и до 63 000 евро за допълнителни разходи, свързани с дейността му.

Новината за пенсията на Чичолина предизвика серия от коментари в сайтовете на вестниците и телевизиите. „Политиците ни забогатяват без да правят нищо. Те много малко правят за хората, които работят и много често се ограничават, за да платят приетите от политиците данъци“, писа читател в сайта в. „Кориере дела сера“.

Ако това е валидно за голяма част от италианските политици, то Чичолина е нетрадиционно изключение. През 1979 г. тя за първи път се кандидатира за парламента от „Листата на слънцето“ ("Lista del Sole"), първата Зелена партия на Ботуша. През 1985 г. тя се включи в редиците на Радикалната партия, обявяваща се против ядрената енергетика и членството в НАТО и в защита на човешките права. През 1991 г. създава „Партията на любовта“. Все пак трябва да отбележим, че като депутат е предложила 12 проектозакона, но нито един от тях не е приет. Все пак това не я обезкуражи и тя продължи да настоява за мерки за въвеждане на сексуално обучение в училищата, отпускането на съпружески посещения на затворниците и забрана на вивисекцията.

През 2002 г. тя се завръща в родината си Унгария и дори се опитва да се кандидатира като независим кандидат за депутат от район в столицата Будапеща. Тя се проваля, защото не успява да събере достатъчно подписи. През същата година тя се кандидатира за кмет на италианския град Монца, но събира твърде малко гласове. През 2004 г. тя се проваля и на кметските избори в Милано, разбирайки че времената на славата й са отминали.

През цялата си кариера е участвала в в близо 40 хардкор филма и е продължавала да се снима, докато е депутат. В аналите на политическата риторика ще остане и нейна реч, произнесена с една открита гърда. Преди първата война в Персийския залив Чичолина предлага да прави секс със Садам Хюсеин, ако той освободи чуждестранните заложници.

По-късно отправя подобна оферта и на Осама бин Ладен. Междувременно тя се снимка за сп. "Плейбой", участва в "сапунки", дори и записа диск.

А от 26 ноември Чичолина ще бъде обикновенна пенсионерка в Италия.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bugs_bunny

    0 0 Отговор
    И в Италия ексдепутатите се уредиха
  • 2 bugs_bunny

    0 0 Отговор
    Чичолина отново се върна в медиите