Last news in Fakti

15 Януари, 2016 12:48 1 179 0

Нов случай на Ебола в Сиера Леоне часове след като СЗО обяви край на заразата

  • ебола-
  • сзо-
  • зараза-
  • западна африка-
  • сиера леон

Сиера Леоне бе обявена за свободна от вируса на 7 ноември

Нов случай на Ебола бе потвърден в северната част на Сиера Леоне от Световната здравна организация (СЗО) часове, след като бе обявен край на епидемията в Западна Африка, съобщава Би Би Си.

Това е първият случай на вируса, откакто страната бе обявена за свободна от вируса на 7 ноември.

Заразеният е починал рано тази седмица в северната провинция Тонколили след като се завърнал от Камбия, близо до границата с Република Гвинея. Тестовете са проведени от британските здравни експерти.

От декември 2013 г., около 4000 души починаха от вируса Ебола в Сиера Леоне и 11 000 в цяла Западна Африка.

По време на обявяването на края на епидемията в четвъртък, Д-р Брус Ейлуърд, специален представител на СЗО, занимаващ се с Ебола каза: "Рискът от повторна поява на инфекцията намалява, тъй като вирусът постепенно е премахнат от заразените жители, но това не означава, че той е напълно изчезнал и ние очакване още случаи, за това трябва да бъдем подготвени."

"Огромни усилия са в ход, за да се осигури стабилна превенция, контрол и способност за реагиране и в трите страни до края на март", каза още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА