Last news in Fakti

20 Февруари, 2016 05:00 13 101 8

Котка - бежанец премина над 3000 км., за да се събере със стопаните си

  • котка - бежанец-
  • премина-
  • събере-
  • стопаните

Котаракът Кункуш е тръгнал от Ирак, за да стигне до Норвегия

Котка – бежанец е изминала над 3000 километра, за да се събере отново със своите стопани, съобщи „Metro”.

Котката Кункуш е била загубена от своите собственици, докато те бягали от Ирак, опитвайки се да стигнат до Европа. Семейството носило животното по целия път към Турция. Домашният любимец се загубил на гръцкия остров Лесбос. Там неговите стопани решили, че едва ли ще го видят отново. Те са го търсили, но са били принудени бързо да потеглят на запад.

Малко след това Кункуш е бил открит от доброволци край рибарското селище Скала. Докато се скитал по улиците той е бил тормозен от улични котки и са го открили целия мръсен и прашен. Все пак доброволците го изчистили, завели на ветеринар и нахранили. След това котката е била изпратени при приемно семейство в Германия, докато властите се опитвали да издирят собствениците й.

Профилът на Кункуш бил пуснат в социалните мрежи, в опит да се намери истинското му семейство. Близо 5000 души се включили в търсенето на стопаните на котарака. В крайна сметка те били открити в Норвегия. Стопаните познали котето си чрез видео връзка по Скайп. След това дарители събрали $470 за самолетния билет на Кункуш. Така той отпътувал за Норвегия. Сега котаракът е със своето семейство, след като е обиколил почти цяла Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 HHIB

    1 0 Отговор
    Още има хора! Браво!
  • 2 Кобрата

    1 0 Отговор
    Супер, браво на тези хора
  • 3 котарак

    1 0 Отговор
    немойте писа такьй тьжни и много важни истории ,че жа са разрева
  • 4 Чакала

    0 0 Отговор
    Абе съдбата си е съдба, когато хората са съвестни Господа се отплаща подобаващо
  • 5 тгйхнрхм

    1 0 Отговор
    добре де не пиша за котката
    аз ще съм геи и ще бягам в държава
    дето това не се толерира?
    не е ли странно?
    ся ще карам БМВ
    в една държава са фанатици на марката
    аз обаче щше отида в друга ЗА БОГА ЗАЩО?
  • 6 мало

    0 1 Отговор
    И.аси Змиятъ
  • 7 фък

    0 1 Отговор
    Че малко ги изсипахте в Европа тия чуми, та и животните им домъкнете. Тъпо самоунищожително племе.
  • 8 Завалията

    0 0 Отговор
    Мога да кажа следното: Тези хора са тръгнали да бягат от държавата си, не от кеф а от чудо, след като са взели и котката си, това значи че са истински хора, независимо от народност и религия... Много повече би трябвало да ни притеснява факта, че в по-голямата си част бежанците са млади хора, между 20 и 35 г за което би трябвало, управляващите да се замислят какви са тези млади и БОЕспособни мъже, както и какво може да се очаква от тях... Предполага се че вече в България са над 60 хиляди... Това са все обучени бойци, на които не можем да сторим нищо, след като пишман демократите, съсипаха и затриха армията ни... Погледнете и вижте кого призоваваме и молим да ни пази, молим се на вълците да пазят агнетата...