Last news in Fakti

4 Юни, 2018 15:43 14 078 9

Google се подигра с вярващите в теорията за плоската Земя

  • google-
  • плоска земя-
  • смях-
  • превод-
  • google translate-
  • луд-
  • теория на конспирацията-
  • подигравка

Теорията, че планетата ни е с форма на тепсия, а не на сфера, набира все повече популярност

Google се подигра с вярващите в теорията за плоската Земя - 1

Google се подигра с хората, които сляпо вярват, че Земята е плоска, разказва сайтът Indy100.

Според Google Translate изразът "Аз съм плоскоземец" („Вярвам, че Земята е плоска“), в превод от английски на френски език, звучи като "Аз съм луд".

Google се подигра с вярващите в теорията за плоската Земя

Но защо вярата на тези хора предизвиква такова възмущение и раздразнение у останалите жители на планетата? Защо последователите на теорията за плоската Земя са обект на присмех и подигравки? Ама спомнете си гениалните идеи на Сър Тери Пратчет и увлекателните му истории за Света на диска! Защо описаното в романите му да е плод единствено и само на богатото му и доста развинтено въображение? Дали пък в тях няма зрънце / тава истина?

Google се подигра с вярващите в теорията за плоската Земя

По света има много хора, които вярват, че планетата ни е плоска и са убедени, че всяко доказателство за противното е лъжа - конспирация, създадена незнайно от какви подбуди, която цели да заблуждава човечеството и да го държи в неведение. Убежденията им се определят като крайна теория на конспирацията, тъй като според тях в голямата лъжа за формата на Земята са замесени няколко правителства, които работят с НАСА, за да поддържат заблудата за широката общественост.

Тези хора, които според едно скорошно проучване стават все повече, смятат, че плоската ни планета има повдигнати нагоре ръбове, като частта, която се намира в Арктика представлява 50-метрова ледена стена, която държи океаните да не изтекат в небитието. Според последователите на налудничавата теория, ръбът на диска се пази зорко от служители на НАСА, за да не могат хората да го преминат и да паднат от него.

Google се подигра с вярващите в теорията за плоската Земя

Последователите на това налудничаво схващане наскоро станаха обект на внимание и по друга причина. По-рано този месец те обявиха, че Австралия не съществува.

Във вече изтрита публикация във Facebook един от лидерите на движението - Шели Флорид, написа:

„Австралия не съществува. Всички неща, които наричате „доказателства“, са всъщност добре измислени лъжи и документи, създадени от водещите правителства на света. А вашите австралийски приятели? Те всички са актьори и компютърно създадени личности, част от заговора. Ако мислите, че някога сте били в Австралия, ужасно грешите. Пилотите също участват в заговора. Самолетите не прелитат на Австралия, а над острови, които са наблизо — или в някои случаи в части от Южна Америка, изчистили са пространството и са наели актьори, които да играят истински австралийци“.

Теорията, че Земята е плоска, не е от вчера. Тя се заражда в дълбока древност и в нея вярват много древни култури включително Гърция до класическия период, бронзовите и железните култури от Близкия изток до елинистичния период, Индия до периода Гупта и Китай до 17 век.

Google се подигра с вярващите в теорията за плоската Земя

Най-ранното и категорично доказателство за сферичната форма на Земята, датира от 1522г. Тогава експедицията на Магелан завършва своето околосветско пътешествие.

Това обаче не е достатъчно доказателство за привържениците на теорията за плоската Земя, които заявяват, че обиколката на Земята, която прави Магелан би могла да се осъществи и ако планетата е с формата на диск.

Друго, в което вярват последователите на плоската Земя и което предизвиква възмущение в обществото, е, че гравитацията не съществува, а единствената реална притегляща сила е електромагнетизмът.

Google се подигра с вярващите в теорията за плоската Земя


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    40 16 Отговор
    Всеки мислещ че планетата е различно от кръгла е кръгъл ГЛУПАК. Та затова и от Гугъл добре са направили превода.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 2399

    4 3 Отговор
    Май крюшо е кръгъл глупак защото вярва че е плоскоземец хахахаха
  • 4 Бате Цецо

    12 1 Отговор
    Всъщност още древните египтяни са предполагали, че Земята е сфера.
    Иначе най-добре се ориентирам по вавилонската карта :-)
  • 5 Здравко Петков

    8 4 Отговор
    Къде е северния полюс, Боже пълно е с идиоти. Аз мисля че е леко зиг-заго образна нашата земя. Ами МКС как точно се движи? - сигурно като по Искърското дефиле...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пазарен Либерализатор

    5 4 Отговор
    Само кръгъл идиот може да вярва, че Земята е плоска и няма гравитация.
  • 8 42у1

    1 1 Отговор
    Че как няма да подиграе? Все едно един мъж да вярва дали е жена?!
  • 9 Христо

    0 0 Отговор
    Аз най-много харесвам 3 идеи:
    1) кораба, който е на 50-100-200 км от моята позиция и смятам, че е оборудван със система за постепенно потапяне - което ме доведе до мисълта, че очите ми би трябвало да виждат на поне 10 хиляди километра и да виждам "плоскостта"
    2) бих искал да науча какво има под нашите океани т.е. на тъмната страна на Земята: допускам, че е тапата за оттичане на океаните и там са сигурно генераторите за електрическата ограда дето е по периферията на Земята и вероятно и за оня купол дето е над главите ни да ни пази въздуха да не избяга
    3) липсата на гравитация и защо като пусна един железен лев от височина 1 метър към земята и той пада, трябваше и да летя като няма гравитация... ама знам ли сигурно още закони не сами известни