Last news in Fakti

11 Февруари, 2012 12:11 1 017 0

Само 15% от европейците са щастливи

  • щастие-
  • европа

Въпреки кризата, войните и природните бедствия, светът днес е по-щастливо място в сравнение с четири години преди, става ясно от проучване, цитирано от Ройтерс. Най-доволни от живота са хората в Индонезия, Индия и Мексико.

В топ 5 на най-щастливите народи са турците и бразилците.

На обратния полюс на настроенията в Унгария, Русия, Италия, Испания и Южна Корея.

Едва 15% от европейците твърдят, че са щастливи.

Големи икономики като САЩ, Великобритания и Канада пък са в средата на класацията, което вероятно потвърждава максимата, че парите не могат да купят щастие.

Изненадващо или не, международно проучване на общественото мнение излезе със заключение, че ¾ от хората са доволни от живота си, а 25% се чувстват много щастливи.

Финансовото състояние на хората е само един от много фактори, които ги карат да бъдат щастливи или нещастни, допълват експертите. Щастие може да бъде да получиш храна или покрив над главата.

Най-определяща обаче е любовта. Ето защо в Латинска Америка хората са най-щастливи, макар и бедни.

Анкетата е дело на Ipsos Global, които проучили 18 000 души в 24 държави.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА