Last news in Fakti

19 Март, 2019 11:15 27 345 44

Нещо загадъчно се случва с Титаник на всеки 6 години

  • загадка-
  • мистерия-
  • паранормално-
  • титаник-
  • кораб-
  • сблъсък-
  • трагедия

Ето какво засичат изследователите на паранормалното на всеки 6 години

Нещо загадъчно се случва с Титаник на всеки 6 години - 1
Снимки: Shutterstock

Смята се, че "Титаник" е първият кораб в историята, който е изпратил международен сигнал за бедствие "SOS" чрез радиотелеграфната връзка. Въпреки това, не всеки знае една мистериозна легенда, свързана с печално известния британски трансатлантически параход.

Според някои независими изследователи, сблъскалият се в нощта на 14 срещу 15 април 1912 г. с айсберг лайнер в северната част на Атлантическия океан, продължава да изпраща сигнал за помощ на всеки шест години. Експертите в областта на мистичното и свръхестествените явления са убедени, че известната трагедия, която отне живота на около 1500 души, не е завършила по нормален начин и нейното ехо периодично се повтаря, засядайки в своеобразна времева верига. Неслучайно те казват, че силните негативни емоции на човек оставят следа върху тъканта на реалността и когато се случи нещо наистина катастрофално, ехото на миналото не може да бъде избегнато.

Нещо загадъчно се случва с Титаник на всеки 6 години

Така, според тях, се появяват различни призраци и подобни извличания от миналото. Тази загадка обаче е подкрепена от редица данни. На 15 април 1972 г. Лойд Детмър, който работел като радист на американския боен кораб Теодор Рузвелт, неочаквано получава сигнала SOS. Слушайки шума в слушалките, мъжът чува неразбираем глас, който молел за помощ за пътниците и екипажа на потъващия "Титаник". Съобщавайки за това, Лойд получава заповед да не реагира на сигнала. "Титаник", казват те, отдавна е потънал - това е история, което означава, че или говорим за някаква глупава шега, или Детмър просто не е чул добре. На американеца, обаче, всичко това изглеждало подозрително и той започнал собствено разследване от любопитство. Обръщайки се към военните архиви, той с изненада научава, че колегите му в миналото също са получили подобни радиограми: през 1918, 1924, 1930, 1936, 1942, 1948 и т.н., т.е. строго в интервал от шест години.

Нещо загадъчно се случва с Титаник на всеки 6 години

Всеки път радистите изглежда са чували покойния капитан Едуард Смит, който призовава за спасяване на хора на борда на „Титаник“. Детмър очевидно не е бил готов да направи подобно откритие и мъжът рязко спрял изследванията си. Освен това той е бил лекуван дълго време за неврози в една от клиниките в Балтимор. През април 1996 г. канадското издание Toronto Sun пише за подобни "радиопризраци", получени от кораба "Квебек" като интервалът между сигналите отново е бил 6 години. Оттогава, уви, за загадъчните сигнали за бедствие от потъналия "Титаник" вече не е било съобщавано. Някои казват, че на радистите по света е строго забранено да говорят за тази аномалия. Други пък смятат, че легендарният лайнер най-накрая е намерил покой и вече не смущава жителите на бъдещето.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Batushka

    50 14 Отговор
    Това са мармотите дето завиват шоколад в трюма !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Реалист

    62 10 Отговор

    До коментар #2 от "Адмирал":

    Смени си дилъра че в главата си явно като презрялата диня.
  • 5 Тост

    19 2 Отговор
    Вероятно има оцелели и периодично изпращат сигнали.Как па един не се сеща да отиде и да им помогне :)
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Лорчето

    17 9 Отговор
    Тази история ми е доста блудкава, едни гламави хора без да направят правилен разчет на кораб и хора ги погубват нахалост...! Решили.по.онова си време, да се направят на велики, сега в съвремието. още повече ги има такива....! И филмът, може би заради жертвите и сълзите на зрителите, получи незаслужени оскари...!!!Този Каприо, зорлен получи Оскар... не харесвам нито него, нито филма....!!!!! Мое мнение....!!!! Този коментар е от,, ниска,, топка....!!!

    Коментиран от #18, #23

  • 8 Салата Айсберг

    27 4 Отговор

    До коментар #2 от "Адмирал":

    И как ги измисли тези глупости? Корабът е бил доста здрав и би издържал фронтален сблъсък с айсберг, но за нещастие сблъсъкът бил страничен. Съмнявам се обаче капитанът да нареди умишлен удар в айсберг с демонстрационна цел - това противоречи на елементарния здрав разум...
  • 9 гост

    6 4 Отговор
    Как може да пишете такива глупости?
  • 10 Да.!!!

    9 3 Отговор
    Елементарно Уотсън, но колко хора са се накачулили..! Един човек без вишу, може да го разбере...! Ако не беше направен, може би толкова тежко масивен. и да натоварят толкова овце, немаше да кривне тоз Титаник към айсберга, но. пък. англичаните и с това се,, прослави ха,,!! Без история, няма,, Човеци,,....!!!!!
  • 11 гост

    5 3 Отговор
    Има такъв случаи по времето на титаник , пасажерски кораб се зблъсква челно с аизберг всичко до втори отсек е смазано но други поражения няма и успешно се е добрал до американско пристанище.
  • 12 гост

    13 0 Отговор
    Тия зеха да ме дразнят с тези измислени снимки.Егати мързелите слагат първата попаднала им снимка,това е военен кораб потънал на петнаистина метра дълбочина.Виждат се релсите за хвърляне на морски мини.
  • 13 Димитър

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Адмирал":

    Странично се е ударил а не фронтално
  • 14 хахаха

    22 3 Отговор
    мноу прост народ. радиостанцията на кораба е предавала само Морзова азбука. Гласове на капитани или радисти чуват само онези за Карлуково.

    Коментиран от #15

  • 15 А младежите...?!

    4 8 Отговор

    До коментар #14 от "хахаха":

    Как са, водят ли ви на кино да гледате Титаник..!? Че вие не сте.излезли от Карлуково....?! Баби Яги...!!!!
  • 16 Смолата

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Адмирал":

    Ти представяш ли си някой да забие мултимилионен кораб в айсберг, за да докаже каквото и да било. После месеци на сух док, неизмерими загуби по ремонти, неизпълнени курсове и срив в престижа. Водонепроницаемите прегради са вертикални, не хоризонтални, корабът не е ударен челно, а странично, има предупреждение за айсберг и маневра за ибягване... с 2 думи - корабът е загубен случайно.
  • 17 Шашавио

    15 4 Отговор
    Стига с този айсберг! Путин е виновен.
  • 18 трошача

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Лорчето":

    Лорче, Ди Каприо даже не е номиниран за тази роля за никаква филмова награда.Оскарът му е за Пристигането. Проверявайте ги тези неща да не се излагате.
  • 19 vasik atanasova

    8 2 Отговор
    има мистика и загадка около този кораб и тя никога няма да бъде разгадана
    ще си остане така
    защото така е трябвало да бъде
    те се мъчиха да го извадят на няколко пъти и тъкмо си подаде носът над водата и пак го изтърват
  • 20 Koko

    3 1 Отговор
    От всички възможности като: застрахователна измама с повредения Олимпик, затриване на неудобни водещи фигури, които били против предаването на ФЕД в САЩ в частни ръце (след смъртта им това става) и куп други - точно тази нелепица с айсберга ли ще нищим...
  • 21 Дошо

    10 1 Отговор
    Ако бяха поканили във филма брус уилис вместо ди каприо, титаник нямаше да потъне и съответно да продължава да праща сигнали.
  • 22 Ха ха

    4 4 Отговор
    Потъващия кораб на другарката Н... праща SOS
  • 23 Смях се

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "Лорчето":

    Смях се със сълзи 😂
  • 24 Селянин без колело

    3 3 Отговор
    Потопен е по заповед на баце бойко за да се заличат злоупотребите с евро средства при строежа и да затворят устата на капитана за оргиите на тиквата и цецо физическото с цацка.ц.всичко е описано в радиограмата но тя е в кака курни която се опитва сега да изнудва баце бойко.те това е.всичко друго е стръв за балъци.
  • 25 Анонимен

    3 1 Отговор
    Ай стига бе!
    Спрете да пишете такива глупости!
    Историята с Титаник е много хубав. Чел съм и много добре знам защо е потънал Титаник, но няма да ви кажа.
    Филмът Титаник от 1997 г. е много хубав. На вас не ви харесва, но на мен ми харесва. Всеки човек има праео на мнение, но не и да го налага на другите. Това, което Адмирал каза за потъването на кораба, не е вярно. Престанете да пишете глупости!
    Анонимен
  • 26 Христо

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Адмирал":

    Ало спри хапчетата че на право си плашещ такава глупост и в жълтите вестници не е пускана знам един психиатър който може малко да помогне.Титаник айсберг и фотоапарат 😆😆😆
  • 27 незнайко

    2 3 Отговор
    Просто този век си е отишъл и затова и сигналите са спрели ! Последно е имало сигнал 1996 година !!!
  • 28 гост

    0 2 Отговор
    Неви ли звучи много евреиско името айс берг.
  • 29 Дутех

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Адмирал":

    Много си прост и си също толкова отдалечен от реалността, малоумнико!
  • 30 Бат Мишо

    0 0 Отговор
    АКО е вярно бих предположил че радиоъчите пътуват донякъде -отразяват се и се връщат от някоя планета на разст 3 г от земята път на сигнала....план 2 е да са прихванати от чужда цивилизация която ги тълкува като сигнал и опит за контакт и ги излъчва обратно в опит за свръзка и излиза от радио сянка орбитата и веднъж на 6 години
  • 31 Бат Мишо

    0 0 Отговор
    не ме земайте на сериозно просто си упражнявам плесенясалия ум на бивш аналитик ....но изключвам призраци - не че не съществуват НО те ползват други начини за контакт ....вероятно е и някой радиолюбител да си прави шега и трябва да бъде глобен солено -щото младите не секи знае че титаник е потънал преди век и може да похарчат планини ресурси за спасяване на корито титаник в беда-земам предвид че 40 процента от тинейджърите в САЩ не знаят кой е ПРЕЗЕИДЕНТА НА САЩ и мисля че равен процент не знаят и титаник що е и въобще няма да се учудя да хукнат да спасяват по координатите
  • 32 Бат Мишо

    0 0 Отговор
    апропо ще ви е интересно да узнаете че последния оцелял пътник от Титаник почина на 01 юни 2009-Елизабет Гладис Дийн, наричана от приятелите си Милвина, чието семейство емигрирало тогава в САЩ, била двумесечно бебе - най-малкият пътник на кораба, когато "Титаник" потънал след сблъскването си с айсберг на 14 април 1912 г.
  • 33 Бат Мишо

    0 0 Отговор
    ПС 2 и още 1 интересен факт-Въпросният айсберг виновен за потъването на Титаник е плавал наоколо от 1000 г. пр.н.е.
  • 34 Бат Мишо

    0 0 Отговор
    Апропо чувал съм и още 2 странни истории -за спасени от титаник в наши дни ама търся историята -беше някакво дете намерено там през 90 те г в лодка ЧИЕТО ИМЕ ХИГУРИРА В СПИСЪКА С ПЪТНИЦИ на титаник - а намерих я - 24 Сентября 1990 года рыболовный траулер, промышляющий в северной Атлантике, снял с Айсберга молодую девушку.

    Капитан Карл Йорген Хас сказал, что девушка была чрезвычайно испугана, измождена, и постоянно твердила, что нужно спасать людей.
    Она назвала себя Винни Коутс и сказала, что она является пассажиркой Титаника, который недалеко от сюда ночью потерпел крушение.
    Она говорила, что села на лайнер в Англии, в Саутгемптоне и в доказательство показала билет с Титаника.
  • 35 Бат Мишо

    0 0 Отговор
    Медики подтвердили,что она не сумасшедшая а может быть действительно говорит правду. Тем более что исследуя старые документы удалось выяснить,что Винни Коутс действительно была пасажиркой Титаника.

    В 2004 году другое рыболовное судно выловило в Атлантике месячную девочку , привязанную к спасательному кругу Титаника, а еще через некоторое время и мужчину, в костюме начала двадцатого века.
  • 36 Бат Мишо

    0 0 Отговор
    Ето и обяснението на руски инжинери на тея аномалии-даже проработанное компьютером столкновение показывает,что Титаник не затонул бы ни при каких обстоятельствах.

    Да и подводные исследования Титаника показывают странные пробоины в корабле. Скорее всего НЛО, двигаясь с большой скоростью под водой,зацепило судно,после чего совершило квантовый скачок во времени и оставило за собой временную воронку,в которую и попали найденные люди.
  • 37 Бат Мишо

    0 0 Отговор
    Версията за НЛО той гради на показанията на 1 пасажерка - ето ги -Из показаний пассажирки «Титаника» Анны Уайт: «Я находилась в спасательной шлюпке №6. Ровно в час сорок (на мне были часы) я увидела около кормовой части лайнера большой светящийся объект. Мужчины сказали, что это огни другого судна, «Карпатии», которое сможет нас спасти. Мы радостно закричали и велели матросам грести как можно быстрее. Около десяти шлюпок стало плыть на этот свет. Однако через полчаса огни погасли... Оказалось, никакого судна поблизости нет, а «Карпатия» подошла только через час.
  • 38 Бат Мишо

    1 0 Отговор
    В подшивке документов Национального архива Великобритании по делу о «Титанике» почему-то прикреплен рапорт американского астронома Джорджа Харриса, который в день гибели лайнера – 14 апреля 1912 года – доложил о темном объекте, диаметром 80 км, двигавшемся от Луны по направлению к Земле. В тот же день, супруги Стэнфилд, прогуливавшиеся по пирсу порта в Белфасте сообщили, что видели, как огромный светящийся шар медленно опускался в море, о чем сообщили в газету «Гардиан». В этот момент «Титаник» мчался навстречу своей гибели…
  • 39 Бат Мишо

    0 0 Отговор
    Недавно были рассекречены архивы следственной комиссии сената США по делу о гибели полутора тысяч пассажиров лайнера «Титаник», в том числе и ряд документов под грифом «Совершенно секретно», среди которых были «Правила безопасности морских судов», утвержденные конференцией Министерства мореходства сразу после окончания расследования. Что такого могли узнать следователи по делу о банальном столкновении с айсбергом, если им пришлось засекретить результаты расследования?
  • 40 Бат Мишо

    0 1 Отговор
    Както виждате има ДОСТА ФАКТИ около Титаник които са меко казано НЕИЗЯСНЕНИ
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Бат Мишо

    0 0 Отговор
    Аномальные события вокруг гибели «Титаника» долгое время тщательно скрывались. Известно, что официально подтвердить личность Винни Коутс никто так и не смог, зато удалось установить портретное сходство между фотографией пассажирки Титаника и женщиной, найденной в Исландии 78 лет спустя. Долгое время ее исследовали ученые Тавистокского университета, в дальнейшем газеты писали, что женщина попала на секретную базу ЦРУ в Далласе.
  • 43 Бат Мишо

    0 0 Отговор
    В уникальном документе – копии вахтенного журнала норвежского судна «Кукжен» 15 апреля 1912 года появилась запись о том, что капитан наблюдал огромную воронку в Атлантическом океане. Это было похоже на гигантский водоворот!

    Это из области квантовой физики или даже квантовой магии. Воронка — это след пространственно-временной кротовой норы. Материя по принципу черной дыры сворачивается и поглощает, затягивает в себя предметы, людей и прочее. Винни Коутс попала именно в такую воронку», — объясняет Владимир Заморока.
  • 44 Григор Григоров

    1 0 Отговор
    ако съществуват такива хора като подводни призраци а те не съществуват траябва досега кораба да е още над вода зада работи радио връзката това е измишьлотина корабът вече е потънал и не може толова стара връзка да работа това е мит не вярвайте на това няма как да работи връзката няма дори сега такова не що няма как през шест години потънал кораб да изпараща сигнали просто това е мит и се опитавате да ни плашите няма да ви се получи факт за кораба плюс това никога колкото и кораба титаник да правят сега той няма да е същият винаги ще е по малко здрав или голям