Last news in Fakti

26 Април, 2012 08:27 2 036 10

Полиция спасява лекари от линч

  • лекари-
  • роми-
  • линч-
  • полиция
Полиция спасява лекари от линч - 1
Снимка: БГНЕС

Намесата на полицията предотврати тази нощ линч на дежурните медици в МБАЛ - Благоевград след смъртта на 56-годишна жена, предаде БГНЕС от града.

Към 2.30 часа тази нощ пациентка в тежко състояние е транспортирана от близките й със собствен превоз до Спешно - приемно отделение на МБАЛ. 56-годишната жена от ромски произход била с белодробна емболия. Сложена й била кислородна маска и била качена на 4-я етаж за снимка в отделението по образна диагностика. Обаче в асансьора жената изпаднала в кома. След направената й снимка пациентката е транспортирана до отделението по кардиология, вече мъртва. Тя била придружавана от двамата й сина, които започнали да обвиняват лекарите за смъртта на майка си.

Уведомени по телефона, с таксита и лични автомобили пред Спешно - приемно отделение започнали да пристигат на тумби роми. Дежурните в отделението натиснали паник - бутона, а дошлите се насочили към кардиологията, по думите им "за да разчекнат" дежурния лекар, който бил извикан като консултант. Две патрулки на СОТ, една полицейска и буса на специализираното звено за борба с безредиците пристигнали пред отделението по кардиология. Полицаите изтласкали ромите, като наредили пред отделението да останат само най-близките на починалата. Тялото й е в моргата на МБАЛ за аутопсия, която ще установи причините за смъртта. На този етап не е ясно дали близките на починалата ще депозират жалба до Регионалния здравен инспекторат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The Bear

    3 0 Отговор
    Тази група по-мургави живи същества отдалечаващи се все повече от хуманоидите трябва спешно да бъде изселена от тоя на оня свят шоково и цялостно, за спасение на трудовите хора и тяхното поколение в бъдеще - защо общността е сляпа за това?!
  • 2 The Bear

    3 0 Отговор
    Не стига, че ги лекуват наши лекари за наша сметка, не стига че лежат и о.ират построените от нашите пари болници и ги гледат и хранят за наша сметка, не стига че от техни сигнали и разправии с тях лекарите не могат да обърнат внимание на наистина нуждаещи се трудови хора, които умират именно поради закъсняло внимание, ами и ще линчуват лекарите Крещяща несправедливост, изразяваща се в ненаказаната наглост и цинична дързост на все по-смелите в действията си спрямо донорите си м....ли
  • 3 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    che lekarite samo za pari misliat i niamat normalno otnoshenie kam pacientite e fakt no i che ciganite ne sa platili i lev usigorovki e fakt.abe nema takava darjava.

    Коментиран от #4

  • 4 The Bear

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "ВИП АМГ":

    @3 - Не всички лекари са такива - повярвай ми! Жена ми беше 15 години лекар в "Спешна Помощ" и за това говоря с болка за това звено. Хората често несправедливо ги обвиняват без да знаят истинските им проблеми и причините да се случва това, което не се харесва на широката общественост. Там за пари не става въпрос - най-често има мераклии измежду м....лите да ги наказват, бият и т.н. с обвиненията че едва ли не не са успели да съживят мъртвец Жена ми има случай на адрес в Кумлука в Бургас, когато отива при мъртва циганка, а после и се нахвърлят останалите защо е умряла в болницата - дивотия. Работата на лекарите в "Спешна помощ% е много по-непривлекателна и тежка отколкото на другите - и пари няма - само заплатата от 650 лева, докато в отделения като хирургия, ортопедия, неврохирургия си е бизнес и там лекарите си докарват в пъти повече, работят основно през деня и т.н. За това в Спешна помощ вече няма лекари, а са само фелдшери и мед.сестри....
  • 5 бг

    2 0 Отговор
    само в бг циганите са роми а в навън българи докога 6те ги търпим тези нагли
  • 6 бате гойко

    0 0 Отговор
    Следващата стъпка е като не им дадат салам да
    линчуват бакалина. А по-следващата - като им се
    дое......е да линчуват ....
  • 7 Д.р Хаус

    0 0 Отговор
    Не всички ама половината лекари са такива.Интересува ги само кого и с колко могат да го изтръскат.В края на краищата всеки лекар като излезе на улицата се надува че не е какъв да е а лекар.Ми ще трябва да си носят и короната тогава.
  • 8 хитлер

    0 0 Отговор
    трябва да бъдат изселени от тази планета да ги заточат на МАРС
  • 9 Д.р Ханибал

    0 0 Отговор
    Mного са малко талантливите и наистина образовани български лекари.Повечето са едва изкретали без специализации и прости.Според мен единствените истински лекари са хирурзите.А джипитата са се превърнали в някакви смешни координатори и се чудя хората какво изобщо търсят при тях вместо да отиват направо при истинските лекари вместо да си губят времето и парите?
  • 10 hfio

    0 0 Отговор
    много скоро всички ще бъдем линчувани.до 5 10 години,а може и по рано