Last news in Fakti

27 Април, 2012 17:26 925 0

LD Kharst: френски пост-рок на „Аларма Пънк Джаз”

  • ld kharst-
  • френски пост-рок-
  • „аларма пънк джаз”

Следващият епизод от „българските Пийл Сешънс” (както „Зюддойче Цайтунг” определя „Аларма Пънк Джаз”)  в не особено традиционния за „Аларма” ден неделя (29 април, от 21:00ч.). Т.е. – събитието ще се проведе в последния уикенд на месец април в „Кода” на „Лавеле” 19, но ще бъде излъчено малко след празниците. То е съвместно начинание на Николай Ганков от Ugly And Proud Records и фестивала на програма „Христо Ботев”, a главни герои са французите LD Kharst.

LD Kharst са пост-рок квартет, който ще допадне изключително много на феновете на групи като Khuda, Mental Architects и Man Zero. Всъщност, понастоящем – квинтет. Няколко седмици преди източноевропейското им турне, барабанистът Адриен претърпява битова злополука, която изкарва от строя лявата му ръка за дълъг период от време, но вместо да отменят турнето, музикантите намират далеч по-добро решение – тръгват на турне с двама барабанисти: Адриен с дясната си ръка и басистът на групата Вивиен с втори сет барабани на сцената. Защото това не е шоубизнес, това е DIY. И на първо място винаги стои музиката, пътуването на турнета и живият контакт с публиката, а не някакви други обективни или имагинерни условности.

Турнето на LD Kharst се състои от 20 концерта – във Франция, Италия и целите Балкани, като местата, на които свирят, съвсем не са случайни (например в Любляна преди няколко дни свириха в култовата ъндърграунд фабрика „Товарна Рог”). Поводът е ЕР-изданието им Stupid Competitions. Начинът, който LD Kharst са избрали за разпространение на шестте пиеси, също никак не е случаен: изданието е качено за свободен даунлоуд на сайта им, като има специален линк, където можете да направите доброволни дарения, ако сте харесали музиката им. Защото „творчеството е безценно”, както казват самите те.

Концертът им в София, организиран от Ugly And Proud Records & “Аларма Пънк Джаз” включва още една изненада. Ще има и подгряващ акт: Мишо от „Резервен план” с акустичния си хардкор-проект XMISSUEX, чиито първи записи ще бъдат осъществени именно от “Аларма”. В неделя в „Кода” ще обявим и следващите концерти на „Аларма Пънк Джаз” от серията „Звуково изобразяване на града”, заложени за май, юни и юли.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА