1 Юли, 2012 17:28 1 696 1

Графити на столично училище в защита на царския орел

  • орел-
  • училище

От днес столичното 32-ро СОУ има неповторима фасада. Върху нея грейна огромен 15-метров графит с величествени птици, съобщиха от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП).

Визията включва няколко царски орела в полет, както и една птица, чиято глава е изобразена от различни природни елементи – скали, водопади, гори, ливади и планини. Проектът се осъществява по инициатива и идея на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП).

Партньори са художниците от 140 ideas и 32 СОУ. Проектът е некомерсиален и цели да привлече вниманието върху изчезващите видове и по-специално върху царския орел. Гигантският графит е част от информационните и образователни дейности по проекта на БДЗП LIFE+ "Опазване на царски орел и ловния сокол".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Белев

    0 0 Отговор
    браво... повече такива инициатива са нужни ....