Last news in Fakti

26 Август, 2012 10:03 7 078 13

Грях ли е желанието да имаш дете?

  • сурогатно майчинство-
  • утроба-
  • бременност-
  • репродуктивни проблеми

Никой няма право да обижда по такъв грозен начин семействата с репродуктивни проблеми. Какъв грях имат те – че искат да имат дете!, каза за БГНЕС независимият депутат Калина Крумова по повод думите на Пловдивския митрополит Николай каза, че роденото от "сурогатна" майка дете е непълноценен продукт.

По предложение на Крумова народните представители регламентираха сурогатното майчинство с приетите в края на октомври м.г. на първо четене промени в Семейния кодекс, в Кодекса на труда. Тази есен предстои да се гласуват на второ четене.

Дай Боже повече такива желаещи, защото и без друго не са много! И какво им предлага Църквата - осиновяване. Значи изоставените деца да ги взимаме, само когато ние не можем да имаме свои?! Безумие...Къде отиде добротата, съпричастността, любовта, изконните духовни ценности?, задава въпрос депутатката.

Според нея митрополит Николай повдига отново въпроса, след като това се случи в началото на годината, защото очевадно има отчайваща нужда от внимание - заклеймява все що може да му донесе медиен интерес. Още повече това се случва на фона на високия му стандарт на живот и известните на цялата общественост негови интереси към луксозните стоки... Цинично, грозно, какво да коментирам... Чудно ми е той лично колко жени, нуждаещи се от заместващо майчинство е срещнал, помогнал ли им е и как точно... И денонощно да стоят в църквата на тези от тях, родени без матка, няма как да им се появи такава. Нямам никакво намерение повече да влизам в тона и измишльотините на хора, търсещи евтина и бърза слава на гърба на нечия болка, категорична е Калина Крумова.

В края на миналата седмица специално за БГНЕС д-р Любомир Дамянов – председател на Асоциация на българските акушер-гинеколози заяви, че е брутално да се каже, че детето родено от сурогатна майка е продукт.

В свое обръщение Пловдивският митрополит Николай каза, че роденото от "сурогатна" майка дете е непълноценен продукт. Митрополитът цитира тълковния речник, в който според него "сурогат" означава "Продукт, който е непълноценен заместител на друг продукт; непълноценен заместител; ерзац". Поне в това отношение инициаторите на тази модерна практика са честни: това не е майка, а непълноценен заместител-ерзац; това дете няма да е дете, а непълноценен продукт. Вижте, колко ясно са ни го казали. Продукт. Стока".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 емигрант

    0 2 Отговор
    Голям фал допуснаха Атака с вкарването на тази в парламента!Вижте я Калинката колко яко се напъва !Интересно с какви ли методи пробива!
  • 2 хм

    0 1 Отговор
    Калинка Крумова, раждайки на 15 годишна възраст (идеална за една майка) - е правилно да дава съвети в този смисъл, а не да разсъждава: кое е редно и кое не.

    Коментиран от #6

  • 3 Владимир Йосифов

    1 0 Отговор
    Оле, анонимните пишещи от имоти.нет са дошли в имот.бг ...

    КОМЕНТАРИТЕ не са за да обиждате .

    Изпийте една ариана с приятели и ще видите красивата страна на живота.
    Моля,
  • 4 chopar

    2 0 Отговор
    Отец Николай е всичко друго,но не и божи служител.Църковен ренегат.Калинче,не им обръщай внимание ,дерзай.
  • 5 пек

    1 0 Отговор
    Браво на Калина за точния отговор срещу греховните помисли на тоя поп, станал митрополит с помощта на Параванов!
  • 6 Костадин Ризов

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "хм":

    Могла е, родила- какъв е проблема!?

    Коментиран от #8

  • 7 IceHeart

    0 0 Отговор
    "Грях е особено в България"
  • 8 хм

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Костадин Ризов":

    Разбира се, че няма проблем - на 15 години, можещите да родят е много близо до 100%. Това е и посланието, което очаквам Калина Крумова, да отправи . Една специалистка в тази област, от клиника в Плевен - вече го направи - преди дни!
  • 9 Боби

    0 0 Отговор
    Разбира се, че е грях, ако нямаш нужда от това.
  • 10 boko

    0 0 Отговор
    Този владика освен да краде да говори глупости и да си купува други скъпи дрънкулки май друго не може,то от едно време поповете освен това друго не правят :)
  • 11 Явор Кръстев

    0 0 Отговор
    Явно Българската Патриаршия трябва да излезе с официално становище по въпроса. Всичко друго е словоблудство.
  • 12 анонимен

    0 1 Отговор
    Моля хората от Акака да си приберат Калинката, че много е проста

  • 13 Кас

    0 0 Отговор
    Абе на кой му дреме за бъртвежите на някъв изфирясал поп?