Last news in Fakti

15 Януари, 2013 10:47 1 881 1

Интензивна грипна епидемия в България до 2-3 седмици

  • грипна епидемия-
  • ангел кунчев

Интензивна грипна епидемия ще обхване България до 2-3 седмици, прогнозира пред bTV главният републикански здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Той обясни, че очакванията са повече разболели се от миналата година – около 10-12% от населението, но успокои, че не за всички ще се наложи хоспитализация.

По думите му болниците имат готовност и разполагат с необходимите легла. Допълнително ще бъдат осигурени и антивирусни средства за най-рисковите групи – възрастни хора и деца.

Д-р Кунчев каза още, че става въпрос за идващия от САЩ щам „Виктория”, който вече взе жертви там. Според него обаче различните щамове невинаги са еднакво агресивни в раличните континенти.

Той уточни, че в около 95% от смъртните случи става въпрос за закъсняла диагноза, затова и призова хората да не прибягват до самостоятелно лечение, както и да не си купуват сами антибиотици.

Специалистът успокои, че болестта е позната - със симптоми висока температура, силно главоболие, отпадналост, болки в мускулите, и обикновено отшумява за около седмица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неутрален

    0 0 Отговор
    В общи линии такива теми и сплашвания се правят с основна цел, да вливат страх и да приканват хората да се имонизират...