Last news in Fakti

6 Февруари, 2013 09:40 1 899 0

Знаете ли за сръчния човек ? Видео

  • мери лики

Google ни припомня за Мери Лики

Google отбелязва 100-годишнината от рождението на британския антрополог и археолог Мери Лики.

След дългогодишна неспирна работа тя умира на 9 декември 1996 г..

В продължение на дълги години тя заедно със своя съпруг, Луис Лики работят съвместно с местността Олдувай, която е разположена в Серенгети Танзания. Там тя успява да открие останките на множество древни животни, а в това число и вкаменелости, които датират отпреди 3,75 млн. години.

Мери Лики също така намира доказателства за наличието на 15 вида животни, които са били непознати досега на човечеството.

Тя също така участва и в мисията Swanscombe, която довежда го откриването на най-големият слонски зъб във Великобритания и разработва собствена система за класифициране на останките, които сама намира в Олдувай, припомня digital.bg.

С името на Мери Лики се свързва и откриването на уникалната находка „Zinjanthropus”, представляващ череп и каменни оръдия, които тя смята, че са на първия истински човек. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА