2 Май, 2022 16:19 2 411 3

Върнаха откраднат домашен любимец на стопаните му след 11 години

  • домашен любимец-
  • куче-
  • стопани-
  • собственици-
  • микрочип

Кученцето било отмъкнато от непознат човек преди 11 години, но стопаните му с радост си го върнали

Върнаха откраднат домашен любимец на стопаните му след 11 години - 1
Снимкa: Shutterstock

В САЩ органите на реда върнаха на собствениците му куче, откраднато преди 11 години, съобщават местни медии, цитирани от БГНЕС.

Йоркширският териер е бил забелязан на улица в град Стоутън, Масачузетс, от местни жители. Те се свързали със службата за контрол на животните. Мишел Карлос, която се отзовала на повикването, намерила куче, за което очевидно не са полагани грижи от дълго време, и го отнесла в отдела.

Оказа се обаче, че кучето е с микрочип. Благодарение на информацията, получена от чипа, станало ясно, че то се казва Рекс, а собственикът му е Марзена Неядлик от град Бостън.

Жената била много щастлива, че нейният домашен любимец е намерен. Неядлик каза, че Рекс е избягал от къщата, когато входната врата е била оставена за кратко отворена. По-късно ѝ казали, че са неизвестен човек на улицата да взима домашния ѝ любимец със себе си. Оттогава семейството не знаело нищо за местонахождението му. Невъзможно било да се установи и как кучето се е озовало на разстояние от 27 километра от къщата.

След завръщането си в Бостън Рекс е бил изкъпан и подстриган. Според Неядлик кучето вече е намерило общ език с децата и се чувства отлично.

Полицейското управление на Стоутън разпространи изявление, в което се казва, че благополучната история с Рекс подчертава важността на микрочипирането на домашни любимци.

По-рано беше съобщено, че куче, откраднато преди 10 години, бе открито във Великобритания. Двегодишно чихуахуа на име Оли бе отмъкнато по време на грабеж.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    4 2 Отговор
    Май и на Баце ще му върнат едно кученце.
  • 2 шири

    2 1 Отговор
    Ура,другари! Кучи дъ си днес. Или по-добре котка.
  • 3 Пенди

    0 2 Отговор
    То след 11 години сигурно са го върнали във вид на кремвирш?