Last news in Fakti

17 Октомври, 2013 13:28 1 200 2

Десислава Атанасова: Ще внесем вот на недоверие по здравеопазване

  • вот на недоверие-
  • здравеопазване

Интересно ми е дали сега министърът на здравеопазването ще си подаде оставка, ако парламентарната група на БСП, а и на всички от управляващата коалиция приемат законопроекта на Закона за здравето. Това каза пред журналисти в парламента народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова. Според Атанасова има много поводи за оставката на министър Таня Андреева, сред които е липсата на финансиране на болниците. „65% са финансовите средства за всички болници в страната. Това е не само мотив за подаване на оставка, а премиерът Пламен Орешарски вече трябваше да предприеме такива действия”, добави тя.

„ПГ на ГЕРБ сме единодушни, не сме си променили позицията и ще гласуваме против този законопроект”, обясни Атанасова. „Ще внесем вот на недоверие по здравеопазване. Има много неща в сектора, които не вървят. Няма лекарства за онкоболни, няма пари за болниците, всеки ден има проблеми и в спешната помощ. Целият сектор се тресе, очаква ни катастрофа. Пушенето в този случай е най-малкият проблем на сектор здравеопазване”, заяви Десислава Атанасова.

„В никакъв случай не могат да бъдат поставени на една плоскост аргументът за здравето на нацията и за това, че някой си измисля икономически аргументи. Парите за здраве никога не стигат. Вместо тези пари да са за превенция на непушачи, на работещи в такива заведения, на младите хора, надделява лобизмът и икономическите интереси на определени групи фактори, което е недопустимо“, каза още Десислава Атанасова. По думите и фактът, че във всички заведения за хранене и развлечения, в игрални зали и казина, а и във всички останали тютюнопушенето ще бъде разрешено, говори за лобизъм – и то не само на хотелиерите и ресторантьорите, а и на много други сектори от икономическия живот.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стоян Иванов

    0 0 Отговор
    Деси славата е за тебе защото изжади късмет да си последния здравен министър преди ГЕРБ да подаде оставка.Щеще да последваш участта на колегите з.м.преди теб!
  • 2 Vladimir Yosifov

    0 0 Отговор
    Кой е по-опасен - рентгена или грипа ?
    Още през януари 1896-та година Dr. Otto Walkhoff пише за нуждата от хигиена при изготвяне на рентгенова снимка на зъбите на всеки пациент . От тогава са минали 117 години .
    Българските правила за стоматологична рентгенография са изостанали с 117 години !

    Не разбирам и как заспиват хората, които знаят, че с мърлявата си работа заразяват хиляди невинни всяка година .