Last news in Fakti

21 Януари, 2014 14:55 943 0

И в Ардино отбелязаха Бабинден

  • бабинден-
  • ардино-
  • ден на родилната помощ
И в Ардино отбелязаха Бабинден - 1
Текст и снимка: Гюнер ШЮКРИ

Колективът на Акушеро-гинекологичното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Ардино отбеляза днес своя професионален празник – Деня на родилната помощ, наричан още Бабинден. През целия ден лекарите и акушерките от родилното отделение приемаха поздравления от своите колеги в лечебното заведение и от благодарни пациентки. Работещите в ардинското родилно отделение благодарят на всички жени, които са се доверили на техния професионалиъм през годините.

На празничния ден Дурдане Бекир почерпи персонала на отделението по повод пенсионирането си. Тя има над 35 години трудов стаж в родилното отделение като санитарка. „На връх Бабинден реших да събера на празнична трапеза, отрупана с вкусни домашно приготвени специалитети – къпана баница и баклава. Не знам как изминаха тези години. Признателна съм на целия колектив, бяхме като едно семейство”, сподели Дурдане Бекир. От името на екипа д-р Мария Терзиева, началник в Акушеро-гинекологичното отделение поздрави леля Дурдане по случай излизането й в пенсия. Пожела й да бъде жива и здрава и да се радва на внуците и правнуците си.

Поради това, че повечето акушерки са от смолянското село Баните, екипът на отделението ще отбележи своя празник тази вечер с пищен купон в ресторант „Родопи” в Баните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА