8 Март, 2018 10:32 9 521 18

Нови в парламента? Само партията на Слави и "Кан Кубрат"

  • слави трифонов-
  • божидардимитров-
  • парламент-
  • избори-
  • кан кубрат

Градските десни отново ще гравитират около избирателния праг

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В парламента и около него ври и кипи, а народът все по-често поглежда за алтернатива към политическите сили, които по една или друга причина са без представители в това Народно събрание. 1624 читатели на ФАКТИ се включиха в анкетата "Коя политическа сила извън парламента бихте подкрепили?".

Най-после Слави Трифонов и екипът му предприеха конкретни действия по изграждане на политическия си проект и това веднага се отрази на доверието в него. С кастинга за бъдещи управленци на страната Трифонов демонстрира, че намеренията му няма да останат само на думи и 31% от анкетираните виждат алтернатива в неговото движение. Подкрепата за Слави и сие се е повишила с цели 6 пункта от октомври 2017 г., а след регистрацията на новата политическа сила вероятно ще скочи още значително. Тежката криза във властта опроверга скептиците, които смятаха, че Слави се е забавил фатално с новия проект и инерцията от референдума ще изчезне окончателно. Оказа се, че времето работи за него, а настоящият политическия елит се самоизяжда.

Бързо набира популярност и новоучреденото движение "Кан Кубрат" на проф.Божидар Димитров. За него са дали вота си 12% от участниците в анкетата. Професорът е известен с острите си позиции около и отвъд ръба на скандала, но точно това привлича много от почитателите му с изявени патриотични възгледи. Димитров не крие, че харесва настоящия премиер, беше и негов министър в първия кабинет на ГЕРБ. Изведнъж се оказа, че професорът е твърде стар за поста си в НИМ, но не чак толкова за участие в политическия живот. Дали ГЕРБ не си отглежда бъдещ коалиционен партньор след експеримента с Реформаторите и коалицията с все по-непредсказуемите патриоти, предстои да разберем. На този етап професорът декларира, че ще се бори за президентска република и вижда себе си в ролята на централния персонаж, а не някой друг. Да видим...

Налице е лек спад в доверието към коалиция между ДСБ, "Да, България", ДЕОС, "Зелените" и БЗНС. Гласа си за нея са дали 8% от запитаните, докато през октомври цифрата бе 9. Тенденцията сочи, че т.нар градски десни отново ще имат сериозни проблеми с влизането в парламента, а ако някак успеят да минат бариерата, присъствието им ще бъде твърде бутиково. Факт е, че след протестите за Пирин, те не посмяха да се включат в митинга срещу властта в столицата. Причината е ясна - опасяват се, че съвместно участие в протести заедно с БСП и Нинова ще навреди на и без друго оспорваната от мнозина тяхна дясна автентичност и идентичност. Ако бяха участвали, от ГЕРБ щяха да потрият доволно ръце - "ето ги, вижте ги колко са десни - искат властта с комунистите...".

Следващото място в класацията заема "Възраждане" на Костадин Костадинов, подкрепата за което си остава 4%.

Движение 21 на Татяна Дончева е подобрило резултата си от 1 на 3 процента. Причината можем да търсим единствено в безпощадните телевизионни коментари на лидера на движението. Твърде съмнително е обаче, че те ще бъдат достатъчни за нещо повече и Дончева трябва от рано да се ослушва за участие в по-широка коалиция.

2% са дали доверие на АБВ - с процент повече от есенното допитване. Заслугата е на младия лидер Константин Проданов, който се окопити на ръководния пост и на този етап се опазва от гафове и конфликтни ситуации, като не пропуска да изразява становище по всяка от актуалните теми у нас. Хубаво и похвално, но подобно на Движение 21 - също крайно недостатъчно за самостоятелно явяване на парламентарни избори.

Друга извънпарламентарна политическа сила биха избрали 5% от анкетираните, а 35% от тях не биха подкрепили нито една от изброенит по-горе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПИЧ

    5 27 Отговор
    Кан Кубрат - !!!???

    Аз знам за Хан Кубрат!

    Коментиран от #11

  • 2 дарина

    36 39 Отговор
    пази боже от тоя оглупял т.н. български народ,щом вижда бъдещето си в партии като жорж ганчевата барековата волен сидеровската та сега и слави трифонов и оня дървен професор ченге. вярно е че всеки народ си заслужава управлението

    Коментиран от #5, #6, #18

  • 3 тъпо много тъпо

    29 24 Отговор
    ПОредното доказателство, че сме си заслужили напълно жалкото съществуване.
    Простият човек се доверява на прости хора, умният на умни.
  • 4 Браво

    27 17 Отговор
    Важното е соросоидната коалиция да е аут!
  • 5 джими

    8 10 Отговор

    До коментар #2 от "дарина":

    брао Даринче, умна жена. Ще се омъжиш ли за мен?
  • 6 толерантен

    63 5 Отговор

    До коментар #2 от "дарина":

    То че народът е прост, прост е. Но и тези дето уж са умни и те не са достатъчно умни за да разберат, че
    поначало т.нар. "демокрация" е капан за наивници. Тази система е създадена от хитрите и безскрупулните, та да могат посредством манипулация на простите, да управляват и умните.
    Не е нормално неграмотен циганин рецидивист, например, прекарал половината си живот в затвора, а другата половина на социални помощи и кражби, да има равен глас с някой човек на науката с международно признание, човек на изуството, изтъкнат спортист или дори някой просто редовен данъкоплатец.

    Гражданските права трябва да съответстват на приноса. Затова в Италия, например, се гласува с бележка за платени данъци.
    Това се има предвид под "меритокрация".

    А, не, както е в България, например, полуграмотни и полуумни цигани, турци, пенсии, дрогирани зомбита и т.н. да определят политиката на страната, включително В СВОЙ УЩЪРБ.

    Нужен е образователен ценз.

    Възрастов ценз.

    Социален ценз.

    Да гласуват хората с принос към обществото. Те са и тези, които са по-наясно с положението и процесите в обществото.

    Коментиран от #7

  • 7 Браво

    13 3 Отговор

    До коментар #6 от "толерантен":

    Браво.
  • 8 Да да

    12 4 Отговор
    Още 2-3 такива анкети и гениални мнения и ще спра да чета сайта ви! Какво ви стана бе хора? Бяхте нормална медия! Кой гамен ви купи?
  • 9 Андрешко

    13 10 Отговор
    Кан Кубрат е за президентска република , едва ли ще влезе като системна партия мисля,да не говорим че най вероятно ще го съдят за плагиаторство понеже вече има движение Хан Кубрат , което си е едно и също.
    - За Слави защо ни е Доналд Тръмп и в България , да си прави смешките в студиото , пред камерите , не го ща

    Дали българина ще продължи да се рита в един и същ камък постоянно , след Жорж ганчевци , Николай барековци , Волни марешковски стига де на мазохисти ли са прайти
  • 10 Бат ти Петьо

    9 3 Отговор
    Най-добре всеки да си избере по една от двете. Да изметем другите из основи!
  • 11 Малко история

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "ПИЧ":

    МАЛКО ИСТОРИЯ за неграмотните! ООО неразумни Юроде!
    Хан Кубрат, а не Кан Кубрат!!!
    произхожда от племето на уногондурите, които по това време са под властта на Аварския хаганат и населяват земите между реките Дон и Днестър. Според някои историци Хан Кубратовата майка е от прабългарския род Ерми, тъй като от този род е вуйчото Хан Органа, тоест братът на майка му, който се явява и негов регент докато Хан Кубрат бил във Византия, а по бащина линия Хан Кубрат произхожда от рода Дуло.

    Коментиран от #12

  • 12 Андрешко

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Малко история":

    Поради явната несигурност при транскрипцията, както и поради отсъствието на оригинален паметник на прабългарски, следва да се приеме, че титула на прабългарските езически владетели вероятно се е произнасял със звука "кх" в началото на думата.[4] В староруския език също се наблюдава тази несигурност в изписването на началото на думата хан по различен начин. По подобен начин ("khan") се изписва титлата и на редица други езици като английски, немски, френски и др. И днес в редица централноазиатски тюркски езици, ползващи кирилицата, съществува специална буква Қ, която обозначава звукосъчетанието ([кх]).

    Коментиран от #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Асен от сливен

    3 2 Отговор
    Жица, жица – пълна паница.
  • 15 Рач Капур

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Андрешко":

    В един от най-стойностните индийски филми "Моето име е Кхан", прекрасно е обяснено как се произнася този звук.
  • 16 Jiky

    0 1 Отговор
    Баламурника,който определя възрастов ценз ще пищи, като изнасилена девица,след години!
  • 17 ПЕЕВ

    1 0 Отговор
    СЛАВИ ЧЕРВЕНИЯ ЛИЗАЧ-ЗА НИЩО НЕ СТАВА.
  • 18 Патриот

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "дарина":

    А бе ти си много проста Божидар Димитров не е бил жалък доносник на ДС а културно исторически разузнавач самоуважаващите се народи се грижат за разузнавателните си системи и искат точно такива хора работили за родината си да бъдат в управлението на страните си