27 Юни, 2018 10:00 3 912 22

Неграмотни получават шофьорски книжки, но всички са доволни

  • неграмотни-
  • шофьорски книжки
Неграмотни получават шофьорски книжки, но всички са доволни - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Виктория Чобанова, фейсбук:

В последните дни идват ученици за медицинско свидетелство за записване в средно училище (след 7-ми клас). На снимката са литературните произведения от днес на двама ученици от ОУ Св. Св. Кирил и Методий в гр. Ихтиман, където се обучават деца от ромски произход. Задачата, която им поставих, е да напишат едно изречение - "Днес времето е слънчево".

Изпълнението е налице. Следващата задача (колко е 20 - 7?) се сдоби с верен отговор след около 2 минути прехвърляне на пръсти. Но пък задачата "колко е 5х6?" вече беше непосилна. Четенето завърши на първата дума - дори и едно изречение не се получи. За държавни граници изобщо не може да се говори.

Но пък тези деца, които са завършили основно образование с 3-4 (!) по повечето дисциплини и с успешно взети матури след 7-ми клас (???), ще получат по същия начин средно образование в професионално училище, ще получат безплатни шофьорски книжки и ще карат колите си заедно с другите, които могат да четат и пишат. Майките им ще получават детски добавки, защото децата им ще са записани в училище.

А учителите в професионалната гимназия ще получават заплати без резултат, защото не вярвам някой в гимназията да учи децата на материала от 1-ви клас или пък да успее да предаде специализирани знания на деца, които не могат да четат и пишат. Цялата система е навързана така, че всички по веригата да са доволни. А след това същите тези деца ще останат да получават социални помощи и да се размножават, осигурявайки раждаемост в България... Сгреших ли някъде?

*Заглавието е на редакцията


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    107 1 Отговор
    Абсолютно точно казано. Циганизацията върви с пълна сила.

    Коментиран от #15

  • 2 Русенец

    42 10 Отговор
    За да се реши проблема с незаконите книжки, то трябва да се въведе задължително обучение зз шофьорски умения в 11-12 клас на всички училища и то да е безплатно за учениците. Така хем всички ще започнат да ходят на училище, хем ще се изкорени корупцията в Автошколите, като те преминат на подчинение на Министерството на образованието.
  • 3 ай сиктир

    49 8 Отговор
    Ама хайде моля ви се....не може така ..та това е екторатът на ГЕРБ.....

    Коментиран от #20

  • 4 Българин

    61 6 Отговор
    Трети мандат и упорито замазване на циганския проблем. Говорят само за БВП и председателство, а демографската криза се задълбочава. България изчезва, управляващи тиквеници! Дано доживеете до дълбоки старини, неграмотни цигани да ви возят, да ви плащат пенсии и да ви гледат!
  • 5 бесният язовец на оня с коня

    67 1 Отговор
    Писна ми да им плащам помощите!!! За тяхната неграмотност, безработица и безчинства са виновни всички до един управляващи от демокрацията до сега!!!

    Коментиран от #21

  • 6 Ford Prefect

    54 0 Отговор
    Онзи ден ходих до МВР-то да си подновявам книжката. Пред мен на гишето чакаше бай Мангау на около 18-20 год за да си вади книжка. Дипломата му беше за основно образование. Всички си попълваха документите отстрани, за да не се трупа опашка. Само той седеше пред гишето и лелката му обясняваше като на малоумен къде какво да пише.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Георгиев

    21 6 Отговор
    Инструкторите са едни от най-неграмотните хора в България! Но с огромно самочуствие и арогантна надменност. Изпитващите са им лика-прилика!
  • 9 000000000000

    44 1 Отговор
    Аз циганин в учебен автомобил досега не съм виждал, а съм вече на 63 и всеки ден шофирам по 70 км. градско. Веднъж ми се наложи да спра пред циганската махала и едно от децата ми вика: ти защо караш ФИАТ, тати кара БМВ. Като видях "тати" откъде излезе и как изглеждаше бях сигурен, че е тотално неграмотен, но явно си е платил колкото трябва на когото трябва.
    Такива ми ти работи ...
  • 10 12ТНЖОКИШ90

    31 1 Отговор
    Нали имат учители вземат бонуси по 1200 лв заплати.Къде им е успеваемостта защо не си върнат заплатите. Училища с 1200 деца имат по 1.8 млн лв бюджет и 100 учители???????
    И КВО ПРАВИМ БОРИМ СЕ НЕГРАМОТНОСТТА КАТО САМО ЛАПАМЕ ГОЛЕМИТЕ ДЕЛЕГИРАНИ БЮДЖЕТИ. АМЕ ПИТАЙТЕ МИНИСТУРСТВОТО НЕ Е ВЯРНО, КОЕ НЕ Е ВЯРНО БЕ ДЕБЕЛИ МУСУРИ. ЧЕ ЛАПАТЕ ПАРИТЕ НА БРОЙ ДЕЦА БЕЗ ДА ВИ ПУКА ТОВА ЛИ НЕ Е ВЯРНО
  • 11 Аааа

    27 2 Отговор
    ... И след всичко това , учителските заплати се увеличават ! Дават се пари за НЕСВЪРШЕНА РАБОТА !

    Коментиран от #13

  • 12 Ивянов

    23 3 Отговор
    Това отдавна не е Република България. Това е СИКтерландия!!!
  • 13 Пешо

    22 0 Отговор

    До коментар #11 от "Аааа":

    Същото е положението и в държавните болници - дават им се пари за несвършена работа, защото иначе протестират!
  • 14 Бат Саше

    18 0 Отговор
    Не позна напълно. Накрая сгреши. Няма да останат тук за помощи, защото няма вече кой да им ги изработи. Ще станат европейци и ще си намерят нов гостоприемник. Това се случва в момента. Циганите масово се изнасят оттук!
  • 15 незнайко

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Да, все повече хора казват истината за циганите !!! Ако нещо може да се направи, резултата ще е налице чак след 10 години ! Визирам сегашните циганчета от детските градини !!! Но едва ли има някакво разрешение на проблема освем законово !!! На неграмотните НУЛЕВИ ПРЯАВА !!!

    Коментиран от #16

  • 16 незнайко

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "незнайко":

    ПРАВА
  • 17 еее

    6 2 Отговор
    кво ревете бе.. нали искахте демокрация....на Ви демокрация!!!
  • 18 пейо

    9 0 Отговор
    Бюджета на училищата в момента се определя на броя ученици в тях. Нормално е всяко училище да си пази хляба и да взема всеки възможен било то грамотен или неграмотен. Отново проблема идва от закона затова и нашите драги управляващи, които трябва да го променят.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 аууууууууу

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "ай сиктир":

    ТИ май си по-неграмотен от тях,а? ЕЛЕКТОРАТ е думата
  • 21 ПОДКРЕПЯМ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "бесният язовец на оня с коня":

    ДА, ДА и ДА !
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.